• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czujnik położenia wału korbowego Passat B5 ADR 1.8

busiek100

Bywalec
Punktów
0
Mapa się rozjechała, nagraj filmik z odpalenia.
Zobacz korekty długie i krótkie na benzynie i przepinaj na LPG sprawdzając jak zmieniają się korekty w CL. Ile masz zrobione na LPG i jaki sterownik tam siedzi
Kolego ale to co opisałem powyżej wszystko zaczęło się bez założonego LPG. I tak z tym walczę już jakiś czas. Wczoraj zresztą podmieniłem sterownik silnika i dalej to samo. Korekty są ok, długie minus 3.1 a krótkie plus 2.3,wiec tutaj też jest okey, gaz mam 4 lata, zrobione 40tyskm.
Ostatnio odłączyłem cały osprzęt silnika, oczywiście to co można odłączyć żeby silnik dalej pracował. Został układ zapłonowy, ale wszystko nowe i sprawdzane, układ paliwowy-ciśnienie regulator są też okey, a nawet żeby było coś nie tak to na LPG byłoby ok, został sterownik, który wczoraj podmieniłem, nic to nie pomogło, zostaje przepustnica i czujnik wału korbowego....
Mechanicznie rozrząd jest okey, nagaru brak, sprawdzane endoskopem i kompresja dolny zakres normy ale rowniotko na wszystkich cylindrach

Do góry Bottom