• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

czy chiptunning jest szkodliwy ?

buliwerek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mrągowo
Witam mój kolega zajmuje się chiptuningem poprzez mapowanie mówi ze spokojnie podkreci moja audi a4 b5 1,9tdi 110 km do 130km czego mogę się obawiać po takim chiptuningu?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
A co Shrek na to , jakieś lody już kręcicie . Czytałem ten post o konkurencji . No i jak to procentowo , bo pomysł jest mój ?

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
46
Miasto
Chyżowice
Miałem kiedyś audi 1.9 niby to 130 km jeżdziło było ok dopuki kolega nie dał mi się przejechać a6 z tym samym śilnikiem okazało się że jakąś wymiane motoru miałem i było tylko 110km postanowiłem zmienić mapy nie za dużo na początku miałem 170km to turbina spalin nie przerabiała to był max co się dało na 3 biegu start od zera guma sie paliła:) ale za dużo szkoda silnika zostało zmniejszone do 145km byłem autem trzy razy w szwajcarji wszystko było ok potem sprzedałem i jeżdzi do dziś ale z tego co wiem skrzynia biegów siędzi dróga motor nie ruszany.:)

thekip

SuperMechanior
Punktów
16
Mam chipa z tej firmy w dwóch hyundaiach crdi 2 lata nic sie nie dzieje a auta mniej pala o 1litr troche podnosza moc

coprawda

Początkujący
Punktów
3
Mój były szef ma lanosa 1.4, ma ambicje aby być postrachem na ulicy, dosłownie wszędzie, jak sprawić aby jego król szos zostawił wszystkich w tyle :)
Zamontować instalacje na podtlenek azotu. Dla silnika 1,4 butla 7 kg z podtlenkiem wystarczy na kilkanaście wygranych ściganctw.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Zamontowac drugi silnik 1.4 w bagazniku, 2.8 litra i naped na wszytskie kola powinny wymiatac na miescie:)

Do góry Bottom