• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy to dobre?

balubekxd

Początkujący
Punktów
0
Witam. Chce zakupić toyotę variss Cross z 2022 roku z salonu hybryda 126koni wersja comfort. Czy możecie powiedzieć coś na temat tego auta? Może ktoś z was posiada? Opinie czytałem na internecie i prócz hałasu nic nie wyczytałem, ale mi to nie przeszkadza.

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
Witam. Chce zakupić toyotę variss Cross z 2022 roku z salonu hybryda 126koni wersja comfort. Czy możecie powiedzieć coś na temat tego auta? Może ktoś z was posiada? Opinie czytałem na internecie i prócz hałasu nic nie wyczytałem, ale mi to nie przeszkadza.
Pròcz opinii mozna sie umòwiç na jazde i ovenic samemu.

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Trudne pytanie... to nowe auto a jak wiadomo nowe samochody są coraz gorsze i to celowo wiec jesli masz za duzo kasy i szukasz kosztow to kupuj smialo ale jesli cie nie stac i to ma byc kredyt czy leasing i ledwo na to zarobisz to sobie daruj i spij spokojnie bo dobry sen jest ważniejszy.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Co ty u nas na wsi średnia wieku auta to 20 lat i większość passaty B5. O takich nowych z salonu to ja nie mam pojęcia

riko

SuperMechanior
Punktów
19
Do toyoty to podobno nie dodają kluczy :) , więc kupuj.

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Przecież i tak już sie na tą Toyke napaliłeś więc i tak ją weźmiesz niezależnie co napiszemy... pytasz tu tylko po to żeby sam siebie usprawiedliwić ;) Więc bierz jak swoją... tylko pamietaj że to nadal nie bedzie twoja ;) ale bierz jak swoją.

balubekxd

Początkujący
Punktów
0
Przecież i tak już sie na tą Toyke napaliłeś więc i tak ją weźmiesz niezależnie co napiszemy... pytasz tu tylko po to żeby sam siebie usprawiedliwić ;) Więc bierz jak swoją... tylko pamietaj że to nadal nie bedzie twoja ;) ale bierz jak swoją.
Spotkanie mam w poniedziałek ;)

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Znajomy jeżdzi nowiutką T Corollą hybryd,auto firmowe więc jeżdzi,praktycznie tylko na prądzie,gdyż do firmy ma 3 km,gdy wypada mu trasa dalsza i musi jechac na benzynie to gada,że nawet przy oszczędnej jeżdzie nie zejdzie mu poniżej 8 l ,w trasie,wiadomo,wlecze z sobą ciężkie baterie,gdy się go zapytałem czy kupiłby takie auto prywatnie?! Nigdy w życiu,bo jedynie mógłby dłubnąć se w nosie,nawet maski nie otwiera,gdy się cos zepsuje,odpukać,to jego to nie interesuje,więc sobie jeżdzi,tylko na prądzie,20 km /h:) Osobiście,to musiałbym byc zdrowo j...ty by kupić auto,które taszczy kilkusetkilogramowy balast,z gwiżdzącą skrzynią biegów

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Te auta brzmią jak tramwaje. Sąsiad takim codziennie wraca do domu i wszyscy mają ubaw że tramwaj podjechał.

marhef223

Uczestnik
Punktów
10
U mnie we wsi dziewczynie która jeździ yarisem padły w nim akumulatory, bo od początku września do połowy stycznia używała tylko nich z zasilaniem na odzysku i wogule nie tankowała. Ja tankuje w miesiącu 500zl razy dwa, żona 300 zł razy dwa i coraz bardziej mi się ten napęd podoba jeśli chodzi o miasto.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Zobaczycie to będzie podobna sytuacja jak przejście z silników parowych na spalinowe. Na początku lipa. W elektrykach najbardziej problematyczne jest magazynowanie energii. Może jak by były drogi z ładowarkami indukcyjnymi to by jakoś szło jeździć bez obaw

Do góry Bottom