Czym można usunąć rdzawe naloty w zbiorniku paliwa?
Cześć Norbert...motocyklowy czy samochodowy?
Weź płytki ceramiczne przez szmatę potłuc na drobniutkie kawaleczki ( Trochę byś musiał tego na tłuc).
Następnie jak masz betoniarkę na 220v wiesz ta mala.zamontuj zbiornik do bębna by się kręcił wsyp te kruszywo i niech dudla.zbiornik szczelnie zamknac co jakiś czas spryskac benzyna później wypłukać wszystko wysuszyć i lalka...
Chyba że chcesz to gdzies w necie jest informacja o gościu co konserwuje zbiornikinod srodka. Wpisz w gogle "KANUJ" to coś już powinieneś znalesc. Zbiornik do junaka 400 - 500 zł jak ostatnio dzwoniłem.
Zbiornik z poloneza.
/QUOTE]
Jak kolega wcześniej wspomniał Cortanin jest tani i dobry do zabezpieczenia rdzy, kumpel lakiernik używa tego na rdzę na nadwoziu, tylko nie wiem czym to pomalować w środku żeby paliwo nie rozpuściło i żeby czasami farba się nie łuszczyła i nie zatkała pompyZbiornik z poloneza.
A czym później zabazpieczyc w środku?
O nakretkach słyszałem że do środka wrzucają.
Można choć olej lepiej smaruje niż ON . oczywiście całe to smarowanie i tak benzyna zmyje w niedługim czasie ale może chociaż na "suficie" zbiornika na jakiś czas zakonserwuje.A może trochę ON nalac i wypłukać zeby wewnątrz byl nasmarowany?

Kret do rur to zasada, zupełnie w drugą stronę niż kwasAle nie musi to być kwasek, może być kret do udrażniania rur.