• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

DARMOWE SZKOLENIE MECHANIKA SAMOCHODÓW CIĘŻAROWYCH

pol2006

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
okolice Łodzi
Postaram się dotrzeć na 22/09

nie nie chce:) też się pisałem na ten kurs, ale przejechać się z warszawy do sosnowca tylko po to żeby dowiedzieć się że warunki kursu mi nie odpowiadają... no sorry ale nie stać mnie:)

Koledzy z okolic Łodzi,Łowicza, Sochaczewa, Warszawy co myślicie nad wspólnym transportem. Zawsze było by taniej. Piszcie na PW

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Na tego 22.09 nie dadzą mi wolnego w robocie,nawet nie ma mowy. Druga sprawa to trochę nie za bardzo mi się widzi by gonić 400km w jedną stronę by posiedzieć tam 2-3 godziny. Wolałbym być z kimś w dobrym kontakcie bym miał informacje co by wyszło po tym spotkaniu, tak jak ktoś wcześniej pisał nie dam rady ganiać co weekend po 800km w obie storny, tu już nie chodzi o kilometry ale to jest spory kawałek drogi i to jest męczące a tym bardziej że trzeba gonić samemu.

LenaRose

Nowy
Punktów
0
Ja jestem z Krakowa i w związku z czym chciałabym wiedzieć jak najwięcej szczegółów(jeśli już jechać to na pewniaka ;) Ponad to dopiero co zaczynam kształcenie w kierunku mechanicznym,dlatego też chciałabym się doinformować,czy taki kurs byłby też przeznaczony dla mnie?(Ze względu na zakres i poziom materiału) Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów :) LenaRose

pol2006

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
okolice Łodzi
Zapraszamy koleżankę. Zawsze forma grzecznościowa na takich kursach poprawia się. Zamiast Panowie zaczynają wykładowcy wypowiedz w formie Państwo, Panie Panowie.
Jeśli chcesz się kształcić w tym kierunku szkolenie jest na pewno dla Ciebie. Możesz liczyć na naszą pomoc;).
Koledzy z okolic Rzeszowa, Lublina, może oni zaoferują transport, wiem że jest też kilka osób z okolic Krakowa.
Jeśli będą chęci to możemy stworzyć całkiem niezły zespół kursantów- a kto wie, może i elitę mechaników aut ciężarowych .
Jeszcze raz zapraszamy.

biesieg

Uczestnik
Punktów
1
witam niestety w zwiazku z tym ze z grupy ponad 20 osob zrobilo sie ledwo kolo 5 osob to spotkanie w poniedzialek sie nie odbedzie bo nie ma sensu..

LenaRose

Nowy
Punktów
0
Jest już jakiś program tych szkoleń?Jakiś grafik? Dokładne terminy?Plan?
Jeśli jedzie ktoś z Krakowa bądź okolic,niech napisze!

pol2006

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
okolice Łodzi
Jest już jakiś program tych szkoleń?Jakiś grafik? Dokładne terminy?Plan?
Jeśli jedzie ktoś z Krakowa bądź okolic,niech napisze!
Super Lena że się zdecydowałaś :p.
Wczoraj z kolegą biesieg-em rozmawiałem telefonicznie, na chwilę obecną spotkanie w poniedziałek jest odwołane, powód zbyt mała liczba osób. Czyli nadal szukamy
osób.

NADAL SZUKAMY CHĘTNYCH NA SZKOLENIE

szymonl

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Śląsk
Jak nie ma chętnych, to moim zadaniem dobrze by było to wszystko 'zresetować'.

Nowy temat, nowa lista. W pierwszym poście wypisać wszystko co wiadomo na tę chwilę.
Jak niektórzy wchodzą tutaj raz na 3 miesiące to ciężko będzie się zgadać, bo jakoś ciężko mi wierzyć w zaangażowanie takich osób.

Dodatkowo można by pomyśleć jak to zareklamować, dobrym sposobem mogłoby być przyklejenie tego gdzieś na stronie głównej forum.

No i o sporo osób tutaj ma swoje firmy i po prostu nie mają czasu na to, więc mechanicy z własnymi firmami i tak dalej to niekoniecznie poszukiwany target.

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Jak nie ma chętnych, to moim zadaniem dobrze by było to wszystko 'zresetować'.

Nowy temat, nowa lista. W pierwszym poście wypisać wszystko co wiadomo na tę chwilę.
Mówiłem żeby zrobić nową liste tych którzy nadal są zainteresowani i nikt nie podjął tematu. Wręcz miałem odczucie takie jakby biesieg miał nadzieję że nikt już się nie zgłosi bo zabraknie aut na praktykach.

Jak niektórzy wchodzą tutaj raz na 3 miesiące to ciężko będzie się zgadać, bo jakoś ciężko mi wierzyć w zaangażowanie takich osób.
Cóż, gdybyśmy chcieli w ten sposób do tego podejść, to biesieg również miał przerwy 2-3 miesięczne :D
Nie żebym się czepiał...

Dodatkowo można by pomyśleć jak to zareklamować, dobrym sposobem mogłoby być przyklejenie tego gdzieś na stronie głównej forum.
Moim zdaniem niepotrzebne, jest dział "Szkolenia dla mechaników" i jeśli coś się dzieje w temacie to i tak jesteśmy "na wierzchu".

No i o sporo osób tutaj ma swoje firmy i po prostu nie mają czasu na to, więc mechanicy z własnymi firmami i tak dalej to niekoniecznie poszukiwany target.
Czyli co? Nie dość że nie ma chętnych, to jeszcze takich jak ja będziemy wykluczać?
Bez jaj.

Dobra, z mojego punktu widzenia to wygląda tak:
Temat ciągnie się od roku
Założyciel tematu pojawia się raz na dwa miesiące twierdząc że już już ale jeszcze chwilę
Koniec końcem okazuje się że zamiast kursu który miał ludziom rozszerzyć kwalifikacje o elektronikę, robi się kurs który jest de facto zaoczną zawodówką.
A potem jest wielkie zdziwienie że przez rok ludzie się wykruszyli i szuka się winnych wszędzie tylko nie tam gdzie potrzeba.

A tak na marginesie;
do mnie nikt nie dzwonił czy będę na spotkaniu i czy jestem zainteresowany. Owszem zadzwonił biesieg, ale powiedział mi tylko żebym obserwował temat bo są nowe informacje.

W związku z powyższym nie wiem nawet czy jestem w tej piątce czy nie.
A i żeby nie było:
Mimo wszystko wstępnie jestem zainteresowany tym kursem.
O ile mnie weźmiecie, bo nie dość że jestem wrednym, upierdliwym kawałem sukinkota, to jeszcze mam firmę, nie mam czasu i miewam miesięczne przerwy w obecności na forum.

Ostatnia edycja:

szymonl

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Śląsk
Czyli co? Nie dość że nie ma chętnych, to jeszcze takich jak ja będziemy wykluczać?
Bez jaj.

greghorn źle mnie zrozumiałeś.
Chodziło mi o to, że jeśli ktoś ma stałą pracę czy firmę to niekoniecznie ma czas przez kilka miesięcy co weekend na kurs który niekoniecznie dostarczy mu nowych informacji. Absolutnie nie chciałem żeby to zabrzmiało jak 'ludzie z pracą wypad od tego kursu' (gdybym chciał to pewnie coś bym napisał w tym kierunku ;) ).

Co do reszty Twoich uwag to chcąc nie chcąc się z Tobą zgadzam.
Choć dalej uważam, że jakiś monit na górze forum po założeniu ewentualnego nowego tematu mógłby zainteresować jakieś osoby.

pol2006

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
okolice Łodzi
Koledzy szymonln i greghorn widzę was jako pewniaków na tym kursi.
Na chwilę obecną było by nas 3 osoby + biesieg + koleżanka LenaRose.

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
greghorn źle mnie zrozumiałeś.
Chodziło mi o to, że jeśli ktoś ma stałą pracę czy firmę to niekoniecznie ma czas przez kilka miesięcy co weekend na kurs który niekoniecznie dostarczy mu nowych informacji. Absolutnie nie chciałem żeby to zabrzmiało jak 'ludzie z pracą wypad od tego kursu' (gdybym chciał to pewnie coś bym napisał w tym kierunku ;) ).
.

Spox, wcale tego w ten sposób nie odebrałem.
Aczkolwiek nie ma sensu pisać czy potrzebujemy takich czy takich.
Prawda jest taka że potrzebujemy każdego chętnego i nie ma co sie zastanawiać czy to zakonnica czy homoseksualista. Co najwyżej uważać przy schylaniu sie po mydło.;)

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Koledzy szymonln i greghorn widzę was jako pewniaków na tym kursi.
Na chwilę obecną było by nas 3 osoby + biesieg + koleżanka LenaRose.
A widzisz i żeby później nie było, to od razu uczciwie mówię:
Na starych zasadach byłem pewniakiem,
W tym momencie jestem zainteresowany i jeśli będzie spotkanie to na pewno postaram się na nie przyjechać.
Ale uczciwie mówię że na 100% określę się dopiero po spotkaniu.

pol2006

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
okolice Łodzi
Biesieg ale nauka jest najważniejsza :D:D:D.
Proponuję w tym temacie dalej ciągnąć
dyskusję, zaś w nowym jedynie wpisywać osoby zainteresowane
wraz z podaniem Loginu i większego miasta np.
pol2006 - Łódź
Będzie ktoś chciał zrezygnować
napisze login - rezygnuje.
Będzie może łatwiej i przejrzyściej dla wszystkich,
co ważniejsze nie będziemy tracić czasu na odpytywane
kolegi Biesieg.
Pisałem do moderatora na forum elektroda
może i tam wypozycjonują ogłoszenie o naszym szkoleniu.
Czekam na odpowiedz władz odgórnych elektrody.
Co wy na to ?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom