• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Drgania

maksiu238

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam, Astra H 1,8 benzyna 125 km, mam problem z moim autem otóż na postoju drga m.in kierownica i drgania widać też na lewarku zmiany biegów, drgania ustępują jak dodam gazu tak lekko ponad 1000 obrotów i drgań nie widać, drgania nie występują jak silnik jest na ssaniu, czy to może tkwić problem w kole pasowym wału korbowego?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Auto do mechanika..., bo sam i tak nie naprawisz, bo nie masz pojęcia...:meh:

maksiu238

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
własnie chciałem podnieść obroty zadzwoniłem do jednego serwisu i powiedzieli mi że nie ma takiej możliwości, byłem u mechanika i mechanik powiedział że poduszki są sztywne nie ma żadnych luzów

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
niech położy cegłę na pedał....jak czytam nie które wypowiedzi to jakaś masakra.
a może poduszka skrzyni? tylko sprawdził silnika? Auto na podnośnik i łyżką do kół sprawdzić. Nie ma opcji coś wali w budę.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
kto ci każe stawiać diagnozę przez neta? podpowiadasz z informacji autora co może, zaznaczam może, być a nie co jest...zazwyczaj przy rozwoju informacji na forum dowiadujemy się więcej ciekawostek i skutków których autor na wstępie nie podaje. Wtedy ja wyłączam się z dyskusji bo jak autor nie poważny to ja mam być poważny? Taki przyjedzie potem do mnie do warsztatu i powie że na forum to napisali mu to czy tamto...u mnie wtedy stawka 200% albo pokazuję bramę i każę iść naprawiać na forum.

Do góry Bottom