• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra H 1,8 125 KM Problem

maksiu238

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam. Mam problem z Astrą H 1,8 125 KM. Otóż podczas ruszania auto mocno drga, drgania najbardziej są widoczne na kierownicy, jednak jak silnik po odpaleniu pracuje na ssaniu i ma lekko ponad 1000 obrotów drgania wtedy nie występują nawet jak ruszam na pół sprzęgle, gorzej jak obroty spadną wtedy jak chcę lekko ruszyć na pół sprzęgle to jest masakra mocno drga, jak ruszam z dodawaniem gazu to już jest lepiej ale dalej czuć średnie drgania. Poduszki były sprawdzane są w porządku nawet jedna była wymieniana ale czuję że zostałem naciągnięty na dodatkowe koszta.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Kufa czytać do końca nie potrafisz?? Czy oczy włosami nie twoimi zarosły??

Świece i ciśnienie sprężania.

maksiu238

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
"Poduszki były sprawdzane są w porządku nawet jedna była wymieniana ale czuję że zostałem naciągnięty na dodatkowe koszta."

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Ja jeździłem dość długo z tymi drganiami. Drgania były największe jak ruszyło się delikatnie bez gazu lub tylko troszkę gazu. Całkiem przypadkowo po jakimś czasie padło mi łożysko oporowe i byłem zmuszony wymienić.rozebralem sprzęgło a tam tarcza szrot.

Do góry Bottom