• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ducato 2,2 dziwny objaw i gaśnie

Paweł 1973

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Piaseczno
Witajcie koledzy mechanicy , wszystkim serdecznie dziękuję za próby pomocy oraz cenne rady! Problem rozwiązałem metodą dedukcji i okazał się tak błachy że aż śmieszny. Mianowicie skoro włączały się ciągle wentylatory postanowiłem sprawdzić wszystko co z nimi związane i trafiłem w dziesiątkę!!!!! Czujnik temperatury cieczy panowie!!! ;-) . Jak widać samouk też daje radę.... Dukacik śmiga aż miło a ja mam nauczkę na przyszłość że najczęściej to byle pierdoła uprzykrzy życie i dlatego trzeba szukać najprostszych usterek bo nie zawsze komputer diagnostyczny podpowie co jest grane. Jeszcze raz wszystkim dziękuję i życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Wystarczyło podejrzeć parametry rzeczywiste...
Długo dedukowałeś... Ja bym na chleb nie zarobił w takim tępię a mam wydatki... :D

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
sama wskazówka na zestawie dawała do myślenia i włączające się wentylatory...a komp go ograniczył przed przegrzaniem ale teraz to proste a ile trzeba się namyśleć? Ciekawi mnie czemu nie sprawdziłeś tej temperatury?

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
wszyscy daliście dupy już na samym poczatku macie szczęście że marka tu nie było ze swoim elemem bo by was zaraz do pionu ustawił :D:D:D

Do góry Bottom