Witam prosiłbym o udzielenie odpowiedzi mi na pytania,które zadam.Z góry dziękuje
Generlanie podczas jazdy od 110km/h w górę kierownica drzy dość mocno.Koła wyważane były w 4różnych zakładach.Jeden z testem drogowym i to samo.Koła były zamieniane tył na przód i na odwrót.Kupione nawet drugie fele prościutkie i to sam
pony roczne dunlop bluresponse 205 55 r16.Zawias sprawdzony,tuleje wahacza,wahacze itp wszystko ok.
Teraz tak miałem stare piasty i na nich tarcze półroczne zimmermany zwykłe gładkie.Ale piasty miały wżery i zmieniłem je niedawno.Po zmianie piast bicie piasty P i L to 0.01 wiec ksiązkowe.Natomiast bicie tarczy lewej 0.02m a bicie tarczy prawej 0.05 więc maksymalne dopuszczalne bicie dla bmw.Pytanie takie czy kierownica biła by od 110km/h w góre o to,że jest bicie tarczy 0.05?
Druga sprawa wymieniłem dwa przewody elastyczne od zacisków+nowy płyn dot 4 ate sl 6 + zdjąłem zaciski i sprawdziłem tłoczki.Mają 2 lata bo wtedy je wymieniałem wiec tylko odtłuściłem,kupiłem nowy zestaw gumek frenkit poskładałem wszystko nasmarowalem pastą ate,odpowietrzyłem i tak podczas jazdy np jadać 100km/h na prostej drodze jak zahamuję to mnie lekko w prawo ściąga i po jezdzie prawa felga jest deczko bardziej ciepła niż lewa felga...dziwne.Dodam prowadnice zacisku również nowe kupiłem i przesmarowalem smarem ate plastitube...i dlaczego jedno koło wychodzi,że słabiej hamuje.
Generalnie może się ktoś wypowiedzieć na temat kierownicy?
Generlanie podczas jazdy od 110km/h w górę kierownica drzy dość mocno.Koła wyważane były w 4różnych zakładach.Jeden z testem drogowym i to samo.Koła były zamieniane tył na przód i na odwrót.Kupione nawet drugie fele prościutkie i to sam
pony roczne dunlop bluresponse 205 55 r16.Zawias sprawdzony,tuleje wahacza,wahacze itp wszystko ok.Teraz tak miałem stare piasty i na nich tarcze półroczne zimmermany zwykłe gładkie.Ale piasty miały wżery i zmieniłem je niedawno.Po zmianie piast bicie piasty P i L to 0.01 wiec ksiązkowe.Natomiast bicie tarczy lewej 0.02m a bicie tarczy prawej 0.05 więc maksymalne dopuszczalne bicie dla bmw.Pytanie takie czy kierownica biła by od 110km/h w góre o to,że jest bicie tarczy 0.05?
Druga sprawa wymieniłem dwa przewody elastyczne od zacisków+nowy płyn dot 4 ate sl 6 + zdjąłem zaciski i sprawdziłem tłoczki.Mają 2 lata bo wtedy je wymieniałem wiec tylko odtłuściłem,kupiłem nowy zestaw gumek frenkit poskładałem wszystko nasmarowalem pastą ate,odpowietrzyłem i tak podczas jazdy np jadać 100km/h na prostej drodze jak zahamuję to mnie lekko w prawo ściąga i po jezdzie prawa felga jest deczko bardziej ciepła niż lewa felga...dziwne.Dodam prowadnice zacisku również nowe kupiłem i przesmarowalem smarem ate plastitube...i dlaczego jedno koło wychodzi,że słabiej hamuje.
Generalnie może się ktoś wypowiedzieć na temat kierownicy?