Czyscilem egr i chłodniczke sprawdzałem inic nie było widaćChłodnicą egru potrafi chłodziwo uciekać i ciśnienie się nie robi.
No przy okazji sprawdzę jak będzie fap wyciągany Tylko ze zbiornik od płynu mam cały zasyfialy i nic nie widać. A nie powinien się palić jakiś komunikat że brak płynu?!?!Sprawdz fizycznie czy napewno masz dodatek Eolys w zbiorniku czy tylko ktoś zrobił reset
Czyli poprostu trzeba go rozpiąć i zobaczyć czy jest a jak go odłączę to błąd pewnie wyskoczy.Poziom plynu jest wyliczany z km . Dolewasz na Max i resetujesz w ecu
Automatyczne połączenie postów:
A i nie spotkałem się jeszcze z przeźroczystym zbiornikiem bo z reguły są czarne i nie da się sprawdzić ile jego jest.
Tak mam sucho właśnie od strony kierowcy i od pasażera i ostatnio robiłem silniczek od łopatek i rozebrałem obie strony i nic suchoA patrzyles pod ten dywanik?
Że co bo nie poniemajemWyślij ecu . Zrobię dpf off i problemy znikną...
Wiem że jak go wymyje to będzie ok na jakiś czas i problem morze być znowu dlatego chciałem go wymyć a nie kupić nowy. Tylko zostanie rozwiozanie problemu oleju w dolocie i ubywający plyn. I jazda po mieście od lat kilkunastu z problememZniknie skutek, a nie przyczyna![]()
I chce go wymyć a nie nowy bo problem zapychania nie bierze się z powietrza. Zawsze jest przyczyną i skutek.Masz dwie opcje _ dpf off lub druga pranie dpf (przez firme ktora sie tym zajmuje )i naprawienie ukladu napedowego .
1.6 110kmJaki tam masz silnik?
I chce go wymyć a nie nowy bo problem zapychania nie bierze się z powietrza. Zawsze jest przyczyną i skutek.
1.6 110km
Jutro zamierzam się do niego dobrać i zobaczyć co ma w środku. I jak rozbiorę to fotki zrobię i wstawię. A wczoraj trochę pojeździłem i tak to wyglądaJaki tam masz silnik?
231 tys. I obawiam się że od początku jak zjechał z produkcji to się zapychał a poprzedni właściciel nie zwracał uwagi na to. Bo oddawał auto do mechanika i niby mu robił różne rzeczy. A mam pytanie czy jak wymontuje ten filtr i dam do mycia to po ponownym założeniu jak go nie wpisze to coś się stanie. I w jakim programie najlepiej go wpisaćPo pierwsze fap do prania
Po drugie istotna jest temperatura silnika
Po trzecie zawsze będzie olej w dolocie
Po czwarte musi być wykonany reset filtra dpf
Nie zakładać zamiennika bo dopiero będzie problem .
Ja klienta proponuję pranie filtra chociaż większość chce wywalić. Jaki jest tam przebieg?
A jakie błędy były .Mam do was pytanie co do fapa. Mam aplikacje i na aplikacji ciśnienie fap na aplikacji mam 20mbar.na biegu jałowym a na 2000 jak zrobiłem to wyszło 200 mbar. I pomyślałem że fap zatkany i dzis auto było na kompie u mechanika i wyszło mu duża różnica ciśnień przed i za fapem i powiedział mi że fap do wymiany albo do umycia i chce być pewien na 100 procent zanim zacznę rozbierać. Czy to na pewno fap. Fota leci do posta.
Błędów odnośnie fapa nie mam. Bład mam stały 1351 świece żarowe i po ostatniej wizycie u mechanika jak go sprawdzał pod kompem na luzie o na ulicy to miałem chek odnośnie wypalania filtra i od tej pory mam drugi błąd 0299 za małe ciśnienie doładowania a wcześniej go nie miałem. A mechanik powiedział żeam fapa zajeba. Go na maksa i dlatego jedzie jak jedzie. Więc tak naprawdę jak to jest z tym fapem i ciśnieniem.Tylko że teraz różnica ciśnień jest ok.
A jakie błędy były .
Może by tak wymusić wypalanie.