Witam mam problem z Ducato 2.3 2017r wywala błęda poduszki kierowcy "rezystancja obwodu poniżej wartości progowej" taśma wymieniona. Czy to może być sterownik i jak coś to gdzie go mogę znaleźć
Na wtyczce nie mierzyłem a na komputerze pokazuje 0.00ohma jaki jest rzeczywisty opór mierzony bezpośrednio na wtyczce do sterownika?
no to zmierz... a później poszukaj gdzie jest problemNa wtyczce nie mierzyłem a na komputerze pokazuje 0.00ohm
Własnie nie wiem gdzie jest ten sterownikno to zmierz... a później poszukaj gdzie jest problem
masz w ogóle miernik? bo bez tego ani rusz tylko jakiś lepsiejszy, bo tam będzie opór rzędu kilku omów. tak ogólnie prawidłowo będzie pomiędzy 2 a 5Ω. no i jeszcze przy pomiarze może poduszka strzelić
w samochodzie kurna...Własnie nie wiem gdzie jest ten sterownik
Dzięki, ale jakbym znalazł w Googlach to bym nie pisał tutajw samochodzie kurna...
tak naprawdę ciężko wpisać w googla "gdzie jest sterownik airbag w fiacie ducato"?
link z obrazkami: https://buggeritweareoff.com/2022/02/03/motorhome-air-bag-ecus/
podeślę ci też link z filmem, bo nie wiem czy zdjęcia wystarczą i ogarniesz to. tutaj pan akurat przykręca.