• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Fiat Ducato 130 multijet 2.3 96kw

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
To jest NOB, nazwa pochodzi z angielskiego ludzi wysokiej klasy i drogich sprzetow. To ze zaplaciles 8 kola to nie znaczy ze nie zrobili cie w ch..a

Łukasz Bober

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z Ducato 2.3 2017r wywala błęda poduszki kierowcy "rezystancja obwodu poniżej wartości progowej" taśma wymieniona. Czy to może być sterownik i jak coś to gdzie go mogę znaleźć

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1601
Witam mam problem z Ducato 2.3 2017r wywala błęda poduszki kierowcy "rezystancja obwodu poniżej wartości progowej" taśma wymieniona. Czy to może być sterownik i jak coś to gdzie go mogę znaleźć

a jaki jest rzeczywisty opór mierzony bezpośrednio na wtyczce do sterownika?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1601
Na wtyczce nie mierzyłem a na komputerze pokazuje 0.00ohm
no to zmierz... a później poszukaj gdzie jest problem

masz w ogóle miernik? bo bez tego ani rusz tylko jakiś lepsiejszy, bo tam będzie opór rzędu kilku omów. tak ogólnie prawidłowo będzie pomiędzy 2 a 5Ω. no i jeszcze przy pomiarze może poduszka strzelić

Ostatnia edycja:

Łukasz Bober

Początkujący
Punktów
0
no to zmierz... a później poszukaj gdzie jest problem

masz w ogóle miernik? bo bez tego ani rusz tylko jakiś lepsiejszy, bo tam będzie opór rzędu kilku omów. tak ogólnie prawidłowo będzie pomiędzy 2 a 5Ω. no i jeszcze przy pomiarze może poduszka strzelić
Własnie nie wiem gdzie jest ten sterownik

Łukasz Bober

Początkujący
Punktów
0
Do góry Bottom