• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

FIAT MAREA 1.9 JTD

zbychuartur

Początkujący
Punktów
0
Miasto
konin
WITAM JAK ZROBIĆ TEST PRZELEWOWY NIE CHCE ODPALAĆ NA ZIMNYM ODPALAŁ PO ROZGRZANIU SAMOCHÓD ZOSTAŁ ZGASZONY I JUŻ LIPA TAK JAK BY ZAPALAŁ NA DWA WTRYSKI OSTYGŁ ODPALIŁ OD RAZU TRWAŁO TAK KILKA DNI A TERAZ NAWET NA ZIMNYM NIE ODPALA

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
za każdym razem będziesz pisał temat od nowa?
kontynuować w jednym temacie nie łaska?
a orientujesz się w ogóle co chcesz zrobić?
zadałem pytanie o ciśnieniu paliwa na szynie, podłączałeś komputer diagnostyczny?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
musisz mieć zestaw do przelewów, a po co będziesz robił ten pomiar jak nie wiesz co i jak, naoglądałeś się filmów na YT?
Najpierw diagnostyka, a skąd wiesz że nie pompa albo zawór w pompie?
Zadałem konkretne pytanie o ciśnienie.
Ciągnij auto do warsztatu, będzie taniej. Jak sam narobisz bajzlu to potem 2 razy drożej.

zbychuartur

Początkujący
Punktów
0
Miasto
konin
ZWSZE SAM ROBIŁEM CZY TO SKRZYNIE CZY ROZRZÓD PASEK ROZRZĄDU MI KIEDYŚ PĘKŁ POSZŁY SZKLANKI I CZÓJNIK WAŁKA ROZRZĄDU I NAPRAWIŁEM TERAZ TEŻ SOBIE PORADZE PALIWO DO WTRYSKÓW DOCHODZI NA CZOLE WTRYSKÓW SĄ MAŁE WĘŻYKI PO ŚCIĄGNIĘCIU ICH WOGÓLE PRZELEWEM NIE IDZIE PALIWO

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
bo podejrzewam że nie masz ciśnienia paliwa na wtryski, poluzuj wysokociśnieniowe z wtrysków i zakręć motorem i zobaczysz czy pokaże się paliwo.
próbę przelewową robisz na powrotach do menzurek.

Do góry Bottom