Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Sprawa z immo chyba wyjaśniona dlaczego nie widzi kluczyka!!
Brak transpondera czyli zapasowy klucz bez pestki
Wsadzona tylko taka gumka na ten kształt
Co teraz zrobić bo kurde body komputer i ster silnika są ok ! pasuje dograć kluczyk i dopasować do body komputera bo do stera silnika dam radę.
A pisali w opisie że zestaw sprawny 100%
A może jak zrobię immo off a nie Virgin to auto odpali ? Ale jak pisałem wyżej czy body komputer puści?
Najszybciej i najprościej immo offa zrobić, chociaż jak masz czym to nowy transponder, pin i dopisać. Ja pewnie ogarnął bym body i zrobił na starym zestawie.
Kupiłem dziś inny zestaw startowy do pandy z takim samym silnikiem ale inne trochę numery na body i ECU.
Panda odpaliła bez problemu
Tamten zestaw oddaję bo 350 zł drogą nie chodzie.
Odwaliles kawał dobrej elektrycznej roboty hehe. Podmiana na inny zestaw. Swoja drogą za 350zl to opłaca się rzeźbić w go..nie? Markson ty jesteś swoj chłop choć z krańca świata hehe. Szkoda ze daleko mieszkasz.
Nie było by żadnego problemu jak bym nie kupił zestawu z kluczem bez transpondera....nie moja wina.
Potem chciałem zrobić immo off bo body komputer był sprawny i ECU.No i zakupiłem dekoder który będę miał w poniedziałek i teraz mi się nie przyda ale na pewno kiedyś.
Choć mam inny ster do pandy ten hybrydowy to go podłączę na próbę.
No i wiadomośći się też przyswoiło...
Gość koło mnie co ogarnia elektronikę samochodową jako tako wołał 200 zł za Virgin tego stera ...kulturalnie mu podziękowałem..A 300 zł kosztuje sprzęt co to robi.
Musisz wziąć pod uwagę, że ludzie którzy robią zaawansowaną elektronikę często płacą za sprzęty po 20-30tys plus abonament roczny. Nie patrzą wtedy, że można kupić coś co obsłuży tylko jeden temat za 300zl, bo im po prostu na to szkoda czasu, a pieniądze muszą wpływać.
Zgadzam się i na takie immo off lub crash daty trzeba na początek 5 tys.dać.
Ale ten gość jest wyjątkowo przerażająco drogi... uwierzcie mi bo mam z nim kontakt i porównanie cen z innymi.Po prostu przegina i kłamie.
Inni też mają sprzęt i głowę i jakoś mają umiarkowanie w kasie.
IAW dekoder, mogę sprzedać za 250 z kurierem i będzie ktoś robił po 20zl offy i virginy bo na sprzęt nie wydał nawet 3 stowek(tak to powinno wyglądać wg wielu ludzi) . Użyłem raz. Jego funkcjonalność powtarza/dubluje się w innych zabawkach od dawna.
Pozdrawiam
Jeszcze jest kwestia, że mogłeś zrobić klona zestawu startowego, do tego dograć kluczyki nowe i po problemie.
Zestaw oddać, kupić sam bcm . A sam klon zostanie na przyszłość ...
Klona ECU mogę zrobić bo dalej mam z oryginalnego zestawu.
Ale klona body już nie bo kurde odesłałem dziś ...ale jak zrobić klona z tego to nie wiem brak pinout!
Ale kolego masz rację można było tak zrobić!
Ale myślę że można na necie odszukać Bin body komputera.
Ale z dopasowaniem klucza itd.to raczej dla mnie to by dało radę a jak ktoś miał by za to zapłacić to kupa więc lepiej immo off