• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Filtr paliwa scenic 2008 i yaris 2001

sobiepan

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Podbeskidzie Bielsko-B.
Koledzy mam te dwa auta w "rodzinie".Yaris 1 benz.1,0 2001 czy tam jest filtr paliwa??.Na początku jak wymieniałem wszystkie itd zapomniałem o tym właśnie.Czy jest w ogóle i gdzie go mniej więcej szukać.Drugi to scenic mój choć słyszałem ,że w nim się nie wymienia w ogóle bo jest w zbiorniku czy jakoś tak.Jest to prawda?.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
w yarisie jest w zbiornikiu paliwa,filtr sie wymienia,jeżeli masz wersję francuską to opcjonalnie mozna dostać sam filtr jednak w ASO kupisz tylko filtr z pompą paliwa jako część nierozbieralną,natomiast japoński yaris przewiduje wymianę samego filtra.Jaki silnik w renówce?

Ostatnia edycja:

wsp1560

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radom
W moim scenicu z 2004 roku już kilka razy wymieniałem filtr paliwa. Znajduję się w takiej "puszcze" na wysokości prawego przedniego koła :) silnik 1.9dci :)

punciak15

Gaduła
Punktów
9
Miasto
łodzkie
kwestia czy kolega ma diesla czy benzyne tego scenica w dieslu to tak jak pisałeś filtr będzie znajdował się pod nadkolem a jesli pb to tez moze nie byc filtra tylko ten w baku najprościej szukać filtra po przewodach paliwowych :)

sobiepan

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Podbeskidzie Bielsko-B.
Dziękuję bardzo fakt nie napisałem scenic tez benzyna.Z tego co się dowiedziałem i tu i tu filtry w zbiorniku więc jeden problem mniej bo nie wymienia się ich.

Do góry Bottom