• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford C-max- tryb awaryjny

Aflofarm

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Garwolin
Witam mam problem z Foredem c-max 2007r 1.6 tdci. Samochód jest w trybie awaryjny, w zegarach pojawia się komunikat, usterka silnika, po podłączeniu komputera zero błedów. Podłączałem 4 komputery kts,lunch.texa.delphi wszędzie nie pokazuje błędów. Nawet we wszystkich systemach nie ma żadnych błędów. Przerabiał ktoś coś podobnego?, czego można by się tutaj czepnąć. Po parametrach też nic nie widać niepokojącego...

Aflofarm

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Garwolin
na pewno jest to jedna z opcji, muszę jutro sprawdzić czy jeszcze siedzi.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
wiesz, wywalić dpf-a bez map w sterze, to tak jak by prostytutkę puścić bez majtek w dżinsach;)
Chyba pozostanie ci zapiąć IDS-a albo serwis.

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
Witam mam problem z Foredem c-max 2007r 1.6 tdci. Samochód jest w trybie awaryjny, w zegarach pojawia się komunikat, usterka silnika, po podłączeniu komputera zero błedów. Podłączałem 4 komputery kts,lunch.texa.delphi wszędzie nie pokazuje błędów. Nawet we wszystkich systemach nie ma żadnych błędów. Przerabiał ktoś coś podobnego?, czego można by się tutaj czepnąć. Po parametrach też nic nie widać niepokojącego...
sprawdz czy swiece zarowe ok :p

Aflofarm

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Garwolin
Panowie dzięki za podpowiedzi. Spalone były świece żarowe, wymienione i po problemie... ale dziwne że nie było błędu...

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Swiece nie zawsze wrzucaja MIL ale w fault codes wystepuja jak sie wejdzie w auto

Do góry Bottom