• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Focus 1,8 TDCI problem z odpalaniem na mrozie

tomiasx22

Nowy
Punktów
0
Witam,
I jak MMStore, udało się ostatecznie rozwiązać problem?
U mnie po zmianie:
akumulatora (pojemność ta sama, ale większy prąd rozruchowy niż w fabrycznym),
poprawieniu połączeń masowych
'zrobieniu układu paliwowego' (tzn wtryski, nowe zaworki, czyszczenie zbiornika i regeneracja pompy),
wymianie czujnika p. wałka rozrządu,
sprawdzeniu świec (wszystkie grzeją, jedynie mam dylemat czy przekaźnik nie za szybko rozłącza bo po tych ok. 4s napięcie na listwie spada do 0)
wymianie filtra paliwa na nowy, oryginalny
regenereacji rozrusznika i przy okazji alternatora
Dalej występuje problem długiego odpalania przy temp. praktycznie od +2 stopnie...
FF MK1 2002 TDCI.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Witam,
I jak MMStore, udało się ostatecznie rozwiązać problem?
U mnie po zmianie:
akumulatora (pojemność ta sama, ale większy prąd rozruchowy niż w fabrycznym),
poprawieniu połączeń masowych
'zrobieniu układu paliwowego' (tzn wtryski, nowe zaworki, czyszczenie zbiornika i regeneracja pompy),
wymianie czujnika p. wałka rozrządu,
sprawdzeniu świec (wszystkie grzeją, jedynie mam dylemat czy przekaźnik nie za szybko rozłącza bo po tych ok. 4s napięcie na listwie spada do 0)
wymianie filtra paliwa na nowy, oryginalny
regenereacji rozrusznika i przy okazji alternatora
Dalej występuje problem długiego odpalania przy temp. praktycznie od +2 stopnie...
FF MK1 2002 TDCI.
VelvetyNaturalChimpanzee-size_restricted.gif No to jeszcze do kompletu zostało ci tylko podmienić auto...:p:D A nóż widelec trafisz...:rolleyes:

tomiasx22

Nowy
Punktów
0
Te rzeczy nie były robione przypadkowo. Do tego muszę Cie zmartwić bo były robione stopniowo.
Także zdanie "No to jeszcze do kompletu zostało ci tylko podmienić auto..." nie jest ani pomocne ani śmieszne.
Wolałbym usłyszeć co jeszcze możnaby sprawdzić przed podmianą auta tak, aby rozwiązać ten problem.

Karol1980

Początkujący
Punktów
0
I dla tego nikt ko szanuje swoje pieniądze nie kupuje Forda z silnikiem TDCI
Ford strzelił sobie w kolano z tymi silnikami

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Dokładnie, jestem zdania, że jak kto dba tak ma. Jak się kupuje auto z przebiegiem 800tys a myśli że jest 180 a serwis się robi dopiero jak auto stanie, to zaś takie opinie krążą...

tomiasx22

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich,
Bardzo przepraszam że tak późno odpowiadam w tym temacie.
Podłączyłem mój skaner na obd i w programie SDPROG zapisałem do pliku csv pierwsze minuty po odpaleniu silnika (tzn zaraz po odpaleniu mamy screeny ze wszystkich parametrów w programie)
Natomiast kolejne kilka minut mamy w pliku csv (tu mogłem zestawić tylko 2 parametry i zaznaczyłem: Ciśnienie absolutne w kolektorze dolotowym, Ciśnienie barometryczne)
Załączam plik csv (mozna było załączyć jednynie zip) i screeny.

Zrzutekranu_2019-02-23-11-02-52.jpeg Zrzutekranu_2019-02-23-11-01-16.jpeg Zrzutekranu_2019-02-23-11-00-52.jpeg

Załączniki

• 8105.rar
    35,7 KB · Wyświetleń: 1
Do góry Bottom