adlerkm
Zweryfikowany Mechanik
W/g tego co napisałeś 500rpm = 950 barRobiac test komputerem min. wymagane cisnienie to 950bar. Obroty ok 500
W/g tego co napisałeś 500rpm = 950 barRobiac test komputerem min. wymagane cisnienie to 950bar. Obroty ok 500
z tym idsem to nie do końca tak jest ... dobry komputer co nie będzie się zrywał przy rozruchu i zobaczy jakie jest ciśnienie ...Napisałem robiąc - TEST NA KOMPUTERZE a nie odczyt danych bierzacych podczas rozruchu. Niektore komp. w tym ids ma mozliwosc sprawdzenia cisnienia paliwa. Jest to jedyny i najleprzy test sprawdzenia wtryskiwaczy oraz pompy.
z tym idsem to nie do końca tak jest ...
Kolego sprawdź czujniki wału i wałka jeśli występuje.
Kolega się nie denerwuje - zgadzam się z Twoimi słowami.To forum zostalo stworzone chyba poto aby wyjaśniać pewne watpliwosci i szukać rozwiązań. Skoro moja rada dotyczaca sprawdzenia cisnienia paliwa wywoluje tyle negatywnych emocji to przepraszam. Ten test jest rozwiazaniem producenta forda wymyslonym poto aby wyeliminowac usterke zwiazana z paliwem bez jego rozbierania. Tyle w temacie z mojej strony.
Chcąc coś niecoś więcej danych z auta wydobyć to tylko komputer albo dobry szamanNa komputer z tym trzeba pojechać?

Tyle tylko, że ja nie znam tych wartości. Mechanik stwierdził, że kompresja jak w nowym aucie i przyczyny problemu trzeba szukać gdzie indziej.Kolega MMstore założył post i od niego oczekuję odpowiedzi.
za rana jak nie odpala ...Ok, dzieki za wskazówki, tylko w jakich warunkach przeprowadzić taki test? Pojechać do mechanika i zrobić od reki, czy poczekać na mrozy i zostawić auto na noc, żeby z rana go kręcili?
i w każdym były jak wyżej koledzy(inodiag i bartek-diesel) pisali wtryski przelewały jeden lub 2 ,koszt naprawy na orginale jednego zaworka 500zł bruto ,i trzeba sprawdzić rozrusznik ,bo ja ciężko odpalał to był męczony, jak napisał (inodiag te silniki to do -10 powinny bez świec odpalać jak kondycja wszystkiego ok)Panowie robiłem kilka takich focusów 1.8 tdci 100km i 115km, jak się na minusie zrobiłoi w każdym były jak wyżej koledzy(inodiag i bartek-diesel) pisali wtryski przelewały jeden lub 2 ,koszt naprawy na orginale jednego zaworka 500zł bruto ,i trzeba sprawdzić rozrusznik ,bo ja ciężko odpalał to był męczony, jak napisał (inodiag te silniki to do -10 powinny bez świec odpalać jak kondycja wszystkiego ok)