Witam, mam pytanie, trochę skomplikowane. Wymieniłem rozrząd w swoim Fordze Focusie C-max 1.6 TDCi 2005r. Auto odpaliło bez problemu, zauważyłem wyciek wody z pompy, rozłożyłem pompę, wymieniłem uszczelkę, auto nie odpaliło, po wizualnym przeglądzie zauważyłem odpięty czujnik położenia wału, podpiąłem po czym auto odpaliło, ale na maksymalnie 30 sekund i zgasło. Pompa nie podaje w ogóle paliwa, co może być przyczyną? Zapowietrzenie? A może coś się zepsuło ?
Z drugiej beczki : Ile powinienem zrobić obrotów wałem na jeden obrót pompy? U mnie raz 2, a raz 3 obroty.
Robię 2 obroty wałem zgadza się znak na rozrządzie i pompie, a po kolejnych dwóch zgadza się na rozrządzie, a nie zgadza się na pompie.
Z drugiej beczki : Ile powinienem zrobić obrotów wałem na jeden obrót pompy? U mnie raz 2, a raz 3 obroty.
Robię 2 obroty wałem zgadza się znak na rozrządzie i pompie, a po kolejnych dwóch zgadza się na rozrządzie, a nie zgadza się na pompie.
jak to przecież trzy robiłem było dobrze więc umiem -to co się zjeb--ło; łoj trza kogoś zapytać 

Niemniej bez diagnostyki jak radza koledzy wyzej mozesz co najwyzej obalic zimnego browara i rozpalic grila bo juz weekend na dniach