• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ford Focus MK1 pilot centralnego zamka i alarmu

Bigmieciu

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam problem, nie działa mi pilot od centralnego i alarmu, fabryczny, 3-przyciskowy, wszedłem w opcję kodowania bo być może tu był problem ale nic się nie zmieniło, ma ktoś pomysł ?

Bigmieciu

Początkujący
Punktów
0
Dopasowanie robilem wg instrukcji, wszedlem w tryb programowania centralki i naciskalem dowolny przycisk w pilocie.

Bigmieciu

Początkujący
Punktów
0
z kluczyka wszystko działa, nie mam jak sprawdzić czy pilot działa czy nie, bateria jest ok bo mierzyłem jej parametry

Bigmieciu

Początkujący
Punktów
0
tam jest sposób programowania opisany również w instrukcji, próbowałem, 4 razy kluczyk i wchodzę w stan programowania, naciskam dowolny klawisz w pilocie ale nic sie nie dzieje, nie wiem nawet czy pilot nadaje sygnał czy nie, nie mam jak tego sprawdzić

Czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia pilota pod katem czy nadaje on sygnał i czy jest to odpowiednia częstotliwość ?

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
tak w każdym szanującym sie punkcie dorabiania kluczy mają taką możliwosc,pamietaj również ze tryb programowania potwierdzony powinien być gongiem

Bigmieciu

Początkujący
Punktów
0
Centralka sygnalizuje wejście w stan programowania ale później już cisza, naciskanie przycisków w kluczyku nic nie powoduje.

borys90

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Aulnay Sous Bois
tak jak pisał kolega fructon. Podjedz do jakiegos punktu gdzie dorabiaja klucze ( w wiekszosci hipermarketów masz takie punkty na pasażach) i gość sprawdzi czy wogóle pilot wysyła sygnał. Najprawdopodobniej jest uszkodzony nadajnik w kluczyku.

Bigmieciu

Początkujący
Punktów
0
Witam, problem rozwiązany, kupiłem używanego pilota, przełożyłem elektronikę, działa, zaprogramowany.

Do góry Bottom