• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Gdzie wysyłacie wtryski do regeneracji

paxstor

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Ostrołęka
Panowie gdzie robicie/ wysyłacie wtryski, ja wczoraj odebrałem wtryski ze znanego Bosch Service i wtryski są gorsze niż jak wysłałem... Ledwo co auto odpaliło, polećcie kogoś proszę

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Ja sam robie
Automatyczne połączenie postów:

Właśnie z tego powodu ,bo nie ma gdzie robić

Ostatnia edycja:

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
A gdzie wysłałeś na tą reklamację? Bo też będę wysyłać i ciekawi mnie czy te same miejscowości.

paxstor

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Ostrołęka
Zobaczymy co mi powiedzą, jak się nie dogadamy to wyślę gdzie indziej i zobaczymy, w każdym razie auto na tych wtryskach nie nadawało się do jazdy... wysyłałem już do nich wtryski ale pierwszy raz mam taką sytuację

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Napisz czemu regenerowałeś wtryski
Napisz jakie to wtryski
Co zmieniło się po regeneracji i co robiłeś jeszcze przy okazji ?

paxstor

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Ostrołęka
Napisz czemu regenerowałeś wtryski
Napisz jakie to wtryski
Co zmieniło się po regeneracji i co robiłeś jeszcze przy okazji ?
Wtryski BOSCH 0445110546 Auto Nissan X-Trail 1.6Dci 130KM

Wtryski były wysłane głównie do sprawdzenia, (miałem objaw spalania detonacyjnego) ale auto jeździło ok, miało moc, nie kopciło itp, po wysłaniu dostaje telefon, że wtryski są do reg. przegrzane końcówki, rysy itp. mówie ok to zrobimy, wymienione końcówki, zaworki, i coś tam jeszcze, zakładam do auta, zakodowałem i próba odpalenia, niestety auto nie mogło odpalić, łapał ale nie mógł, po entym razie jakoś się udało, sprawdzam korekty 1gar -5,30mg reszta też grubo za dużo, nierówna praca itp, po czasie na jałowym jakoś się unormowało, ale kopcił na biało (gryzący dym) jazda po placu głośny metaliczny klekot, brak mocy, wyczuwalne drgania jakby odłączało jeden gar, przy aucie nic więcej nie było robione

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Ten jeden był w minusie a reszta w plusie ?

paxstor

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Ostrołęka
Dzwonili dziś do mnie z Boscha w sprawie reklamacji... wszystkie wtryski podobno zablokowane przez opiłki, których w układzie nie widać... A najlepsze jest to ,że zdążyłem kupić nówki wtryski i auto jeździ jak trzeba, co panu powiedziałem, o oczywiście reklamacje odrzucili

A tu korekty z nowych, bez porównania z tamtymi i auto odpaliło od strzała a na tamtym odrazy był problem

Załączniki

• IMG_20231221_143217.jpg
    IMG_20231221_143217.jpg
    3,4 MB · Wyświetleń: 21

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Zobaczymy co im dolega ,sprawdzimy je przynajmniej ,jeśli się uda naprawimy ,najgorzej że je pewnie znowu rozkręcali

paxstor

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Ostrołęka
Zobaczymy co im dolega ,sprawdzimy je przynajmniej ,jeśli się uda naprawimy ,najgorzej że je pewnie znowu rozkręcali
Na pewno rozkręcali bo mówił, jak przyślą to się odezwę bo jestem ciekaw

Mówił ,że mogą naprawić za 420zl szt bo zaworki do wymiany

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
A wcześniej ile płaciłeś za zrobienie ?

A jak wcześniej regenerowane były to stare części wysłali i jakieś wydruki masz ?

paxstor

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Ostrołęka
A wcześniej ile płaciłeś za zrobienie ?

A jak wcześniej regenerowane były to stare części wysłali i jakieś wydruki masz ?
Starych części nie dostałem, wydruki dostalem

Starych części nie dostałem, wydruki dostalem
Mi się poprostu wieżyc nie chce, bo ja jeszcze bym zrozumiał jak bym chociaż się przejechał i by padły, ale ja już miałem problem przy pierwszym odpaleniu, gdzie nie chciał zagadać, nowe jak wsadziłem za pierwszym kręceniem odpalił, ale uj z nimi już się pogodziłem z tym

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom