• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Gdzie wysyłacie wtryski do regeneracji

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
Regeneruje ale tylko wtryskiwacze które sam wstawiam do aut ,mam maszynę do sprawdzania ,dane regulacyjne .
Nie jestem specjalistą ale narazie wszyscy są zadowoleni .Nie wyobrażam sobie teraz pracy bez tego ,głupie rozkręcenie wtryskiwacza do zamocowania ściągacza ,myjesz składasz wrzucasz na maszynę sprawdzasz ,albo jak zakładasz wtryskiwacz co długo leżał ,na takiej maszynie dobrze ruszyć taki wtryskiwacz . Piezo też rozbierałem .
Nawet jak wydmucha podkładkę ,każden mówi o frezowaniu gniazd a często jest uszkodzona nakrętka wtryskiwacza
Automatyczne połączenie postów:

Dobrze mieć też mikroskop i imadło do wtryskiwaczy

Samemu robić nie jest taniej ...no właśnie dlatego te wtryskiwacze po regeneracji też nie mogą być tanie jak oferują je niektórzy ,orginalne części kosztują ,dlatego dużo wtryskiwaczy jest tylko umyta w myjce co często daje duży efekt nawet lepszy niż montaż chińskich części

Naprawa kompleksowa jest często nie opłacalna

Ostatnia edycja:

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Właśnie piezo to tylko nowe mam taką regułę bo też dużo się zawiodłem na temacie regeneracji o szukania innych usterek .
Chociaż teraz to nie wiadomo zakładasz nowe i potrafią być lipa brakuje rzetelnego gościa co daje 100% albo chociaż 90%

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
No układy wtryskowe w autach są jedne z najbardziej problematycznych , bez sensu komplikują to na siłę . Pierwsze cr nie były głupie zwykły wtryskiwacz z cewka.

Do góry Bottom