• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

golf 4 dziwny problem dwumasa??

Punktów
0
Miasto
czestochowa
witam jakies 4 tyg temu po odpaleniu samochodu golf 4 1.9 tdi 101 km samochod wydal dzwiek jak traktor oraz w srodku caly drżał w pierwszym momencie tak jak gdyby nie chodzil na jeden gar ale po otworzeiu maski silnik pracowal rowno po wrzuceniu biegu wszystko ustawalo natomiat gdy wrzucalem na luz pownownie dziwny dzwiek przy odpalaniu slyszalny metaliczny dzwiek gdy zrobilo sie cieplej wszystko ustalo na drugi dzien rano to samo mechanik stwierdzil ze to poduszka pod skrzynia wymienilem( po wymianie odczulem ze skrzynia troche ciezej chodzi) przez 2 tyg wszystko bylo ok nagle problem wrocil drugi raz zaprowdzilem mechanik stwierdzil ze to dwumasa...teraz znowu wszystko wrocilo do normy samo z siebie sam juz nie wiem czy to na 100 dwumasa ktos pomoze? dodam ze ten dzwiek i drżenie ustepowalo po ok 10 km gdy samochód sie rozgrzal

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
A paliles auto w te mrozy? Miałem chlopaka wymieniłem rozrząd. Dzwoni mi w te mrozy i zadymę rozkręca, ze wcześniej silnik zapalal po 0.5 sek kręcenia a teraz po 1.5 sek. Mrozy ustały pali od strzala. Problemu nie ma

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Miałem ostatnio taki sam samochód z identycznym problemem. Przyczyną okazał się lód gromadzący się między ławą a silnikiem.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Na mrozie wsio twardnieje. Jak znajdę to wrzucę filmy z odpalania Wladimirca przy -17. Po 5 min traktor na lodzie obrócił sie o 180 stopni tak walilo po korbach

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
U nas jak przybiło o -19 w nocy to jak o 8 rano odpalałem 1,5 dci to myslalem ze silnik postanowi pojazd opuscic.

Punktów
0
Miasto
czestochowa
tak palil bez problemu na mrozach wczesniej przy dosc dużych minusach i nigdy jak dotad nie mialem tego problemu...moze faktycznie cos przymarzlo zobaczymy jesli to faktycznie cos od dwumasy to wczensiej czy pozniej sie odezwie ale mozliwe ze macie racje

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
Czesto taką przyczyna twardej pracy jest pompowtryskiwacz. Luknij na Bipy i korekcie. Profilaktycznie do zmierzenia ciśnienie na pompie tandemowej i ,,pompki,, do przeregulowania.

Do góry Bottom