• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf 5 TDI gasnie podczas jazdy

Alf182

Początkujący
Punktów
0
Miasto
boxtel
Witam,
może od początku.
miałem słaby akumulator kolega załatwił mi prawie nowy tylko kilka około 7Amper mocniejszy
samochód stał kilka dni bez żadnego aku.
2-3 km po zmianie samochód zgasł i nie odpalił przez jakiś czas.
Razem z kolegą ciągnęliśmy go na linie i wtedy odpalił na "popych"
kilka km zgasł znowu.
Znajomy po podpięciu pod komputer stwierdził, że stracił pamięć ale nie ma jak tego naprawić.
Polecił kogoś "kumatego" kilka minut puźniej stwierdził że to pompa paliwa.
Zamówiłem i została wymieniona.

Po około tygodniu ten sam problem dałem do innego warsztatu tam wymienili przekaźnik w skrzynce z bezpiecznikami taki z napisem 100 chyba czarna kostka.
Jak się domyślacie po 28km problem znowu się pojawił z tym że po chwili samochód odpalił, ale silnik pracuje inaczej niż w passacie z tym samym silnikiem.

Ma ktoś jakieś pomysł.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Ciągać na linie to możesz sanki w zimie a nie samochód!! Będą jaja jak rozrząd przeskoczył :)

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
Witam z tego co wiem to diesla nie mozna brac na pych bo faktycznie moze rozrzad przeskoczyc....lepiej nastepnym razem inaczej go odpalic....

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
O przeskakiwaniu rozrzadu w czasie zaplania na pych jest tyle opinii co samochodow. Ja osobiscie uwazam ze jezeli sam rozrzad jest w dobrym stanie i robi sie to z głowa, dobiera odpowiedni bieg i dobrze operuje sprzeglem to rozrzadowi nic nie grozi. Ale to moja opinia.
Gasnie z jakiegos powodu, zaopatrz sie w kabelek vag i soft. Wydasz 200 zeta i prawdopodobnie sam znajdziesz przyczyne.

Alf182

Początkujący
Punktów
0
Miasto
boxtel
tak zrobię a jak nie uda się znaleźć to trzeba będzie kupić jakiś samochodzik ale wolałbym poczekać z tym.

Do góry Bottom