• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf IV zapocenie w okolicy zbiornika wspomagania

Muchamunia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Witam,
mam taki problem zauważyłem takie jakieś dziwne zapocenia w okolicach zbiornika płynu wspomagania i na wężach.
Czy to normalne czy coś jest nie tak? Czy ten korek da radę wymienić kupując nowy czy to nie jego wina? Chodzi o ten zielony?

Bo zauważyłem że delikatnie ciężej kierownica chodzi. Czy to może być z tym związane?
Ale skąd to leci?

Pacjent: Golf IV 1999r.
Poniżej fotki:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
No niestety wymyć i patrzeć Kaj dupi oliwa

Załączniki

• photo-22f62fee-43d2-402b-8807-df322f452a87-for_zoom.jpg
    photo-22f62fee-43d2-402b-8807-df322f452a87-for_zoom.jpg
    87,8 KB · Wyświetleń: 5

Muchamunia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Ok płyn wymienię, ale czy to możliwe żeby spod korka to wylatywało? No bo wąż hmm przy opasce może jedynie lekko puszczać ale to chyba zbiornik nie był zafajdany?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak tak czasem czytam niektóre tematy to mam nasuwają mi się takie wnioski- niedługo co niektórzy to jak się wysrają to dupy nie podetrze dopóki nie napisze o tym na jakimś forum i nie spyta w którą stronę podcierać...:facepalm::banghead:
IQ na poziomie meduzy...:meh:
Jak byś mu nie powiedział Bartku to nie wiem... usiadł by i płakał :arghh:

Muchamunia

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Wszystko fajnie tylko to nie jest płyn do spryskiwaczy, ja rozumiem że ludzie mają różne problemy np zerwane paski rozrządu, pękające głowice, ale ja nie jestem typem Janusza która pojeździ a potem auto na złom zawiezie.
Dlatego może dla kogoś temat błahy, dla mnie dość istotny, żeby za chwilę np kierownica nie chodziła jak w C-330.

Do góry Bottom