• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf V 2.0 TDI Swieci abs i esp

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Witam mam problem z golfem V , swieci abs i esp nie cały czas ale jak pochodzi chwilke na wolnych obrotach to mruga , podczas jazdy raz swieci potem gaśnie , podpinam pod kompa i nic nie wychodzi macie jakieś pomysły , dzięki za pomoc

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Obstawiam zasilanie sterownika.

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Teraz wyglada nie ciekawie bo poczyscilem wtyczki abs i w sumie to zgasł ale zaświeciła się po zdjęciu klemy wspomaganie i esp , próbowałem kalibracji czyli raz w prawo raz w lewo kierownica i prosto jechać i nic , ręce opadają i na dodatek kierownica zaczęła ciężej chodzić a przecie wspomagania nie dotykałem

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Przejechałes się chociaż z 500m?

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Tak kalibrowalem tez i nic wiadomo ze od tego zacząłem jeździłem tam i we wte i nic

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
a zobacz jakie ładowanie ma alternator jakie ster widzi

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Błąd czujnika G85 przy wspomaganiu wyszedł tylko dlaczego skoro go nie dotykałem nawet tylko wtyczkę od abs czyściłem bo wcześniej świecił abs i wyszło tylne koło , i patrzyłem po kolei na bezpieczniki płytkowe w komorze silnika i tyle akumulator był odpięty wpinam i właśnie wyskoczyło wspomaganie

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
491
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Po odpięciu akumulatora zawsze wyskakuje błąd czujnika kąta skrętu. Trzeba zrobić kalibrację.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Wystarczy nie kiedy przejechać się autem skręcając autem do oporu raz w prawo raz w lewo ;)

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Jeździłem w kółko nawet raz w jedna raz w druga to gasiłem auto odpinalem klemę i od nowa i nic dalej świeciła kierownica na żółto i zaczęła ciężko chodzić oddałem elektrykowi niewiem co wymyśli jedno wiem ze skasuje mnie jak za zboże to na pewno bo nie jest tani

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Witam problem rozwiązany dziś odebrałem auto od elektryka , uszkodzone było łożysko koła tył plus czujnik abs , łożysko zgniło bo mi pokazywał i uszkodził czujnik , także wszystko hula tylko nie rozumiem tych aut co ma wspólnego abs ze wspomaganiem bo świeciła przecież

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
491
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Wspomaganie świeciło dlatego, że po odłączeniu akumulatora czujnik kąta skrętu się rozkalibrował ( normalna sprawa w grupie Vw ). Żeby go skalibrować, musisz mieć sprawny system ABS - inaczej kalibracja jest niemożliwa.

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Teraz to już będę wiedział ogólnie dzięki za pomoc panowie miłego dnia

Do góry Bottom