• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf VII dopisanie napinaczy pasów

niuton201lodz

Początkujący
Punktów
1
Miasto
ŁÓdź
Witam, wziąłem golfa VII 2013r do naprawy były do wymiany napinacze pasów, wymieniłem i teraz muszę je dopisać,aktywować, jest ktoś w stanie mi pomóc w tym temacie?

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Witam, wziąłem golfa VII 2013r do naprawy były do wymiany napinacze pasów, wymieniłem i teraz muszę je dopisać,aktywować, jest ktoś w stanie mi pomóc w tym temacie?

No myślę,że na dzień dziś będziesz miał problem z tym ;) (choć może i nie) Napisz dokładną datę produkcji Golfa nie rejestracji :)

Ostatnia edycja:

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
VCDS ori ogarnia,nie ma takiego czegos jak dopisywanie pasów.Jest kolizja to czysci sie sterownik z wypadku i zaktywowany jest airbag.Podobno idzie po złaczu to zrobic ale klijent przyniósł mi ostatnoi ster zeby na stole zrobic go.

Załączniki

• Golf7 SPC560P50 data Flash 64kb 5Q0959655AA VW20 5WK44885.rar
    5 KB · Wyświetleń: 17

niuton201lodz

Początkujący
Punktów
1
Miasto
ŁÓdź
Sterownik jest po kasowaniu, pasy są napinacze są fabrycznie nowe, z tego co się dowiedziałem trzeba je dopisać ODISEM

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
Człowieku,o czym ty piszesz.Miałes kiedy do czynienia z systemem airbag,to są materiały pirotechniczne wiec lepiej odpusc sobie bo krzywde w koncu sobie zrobisz.Dopisac to mozesz kluczyk do samochodu.Sterownik airbag jest juz skonfigurowany pod dany model i nie ma juz opcji konfiguracji.Mozes jedynie wyłaczyc jakis zapalnik a nie robic konfiguracje i dopisywanie zapalników pasów np.

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Zmontować wszystko i testerem diagnostycznym usunąć kody usterek i tyle.

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Zmiana trzeba kasowac

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
najważniejsze ze gość chyba jakiś mechanik bo mowi ze wzial takie auto do zrobienia to ten gość jest wart informacji,zastosowac się do postu nr 11 lub 12 i to wszystko a ze doczytales gdzies wcześniej nie tak jak trzeba to nic się nie dzieje.Nastepnym razem lepiej zaczep kogos na PW jak masz ciekawy temat bo zaraz się narobi kozakow co będą chińskim vcdsem robic crashe po 10zł u siasiada.Takie rzeczy niechaj się odbywają w srodowisku zamkniętym,to nasz grosz a darmozjadow nie brakuj.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
kolego wyluzuj od tego jest nasze forum aby sobie pomagać napewno nie raz siegales za info do forum nerwy czasami dopadna każdego ale trzeba wyluzować ,każdy robi to co lubi a forum jest bardzo przydatne mechanikom. Pozdrowionka.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
Panowie,zaczeli kłasc w Golfie 7 pasy takie jak w Mercedesach.Jest zapalnik i druga kostka z elektroniką ktura steruje silniczkiem i dociąga jeszcze pas. Ja robiłem gosciowi tylko sensor bo wymieniał konsole i miał dojscie i zaraz go wyjął do zrobienia.Teraz kupił drugiego Golfa 7 i wyjął sensor i pasy i sie troche zdziwił.W el.pasow jest podobno Vin,tak powiedział Damian co na giełdzie w Poznaniu sprzedaje klamoty do airbag.Kazał przywiesc stare pasy i włozy nowe zapalniki i bedzie bez problemu.Dam znac o finale.

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
A czy już coś wiadomo odnośnie dopisywania pasów i przy okazji uzdrowić licznik? Ogarnia już ktoś czy ? Mowa o VW Golf 7 po lifcie 2015 r. ? :(

niuton201lodz

Początkujący
Punktów
1
Miasto
ŁÓdź
Witam Temat ogarnięty.Pasy zostały odblokowane odisem online. dziękuje wszystkim za podzielenie się swoim doświadczeniem.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
offline sie nie dało ? teraz chyba juz tak bedzie .

Do góry Bottom