• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Grupa wsparcia automatycznych skrzyń biegów

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Arni jeśli po nagrzaniu występują uderzenia to sterownik do regeneracji lub nowy około 5000. A tak w ogóle to zf robi filtry do tego? A drugie to Touareg miał hyc premium jak cayenne a nikt już się za nim nie oglada tylko właściciel dno portfela
Też się zdziwiłem ale tak zf robi filtr :) no to tak jak myślałem, koszta panie koszta :D ale już się z tym pogodziłem
Automatyczne połączenie postów:

Touareg miał hyc premium
Ogólnie to VW to taki samochód dla ludu i wcale nie chcę prestiżu, poprostu podoba mi się jaki z niego jest kawał skurczybyka, proste zwieszenie, terenowe napędy:D

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Autel ma adaptacje, oprócz wykasowania wartości instrukcje jazdy

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Wydaje mi się ze niektóre softy skrzyni (starsze) nie mialy i wystarczyło nagrzać do temp chyba 80 stopni i delikatnie jeździć. Niech Romek podpowie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Wydaje mi się ze niektóre softy skrzyni (starsze) nie mialy i wystarczyło nagrzać do temp chyba 80 stopni i delikatnie jeździć. Niech Romek podpowie
Jeszcze dziś dolałem 0.5 l atf na zimnej skrzyni, więcej się nie dało bo zaczęło się przelewać, w sumie weszło 6.5 l

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ciężko rozjezdzic auto które stoi na placu :) no nic tymczasem więcej oleju już nie wejdzie do skrzyni także temat układu napędowego uważam za ogarnięty, oleje filtry wymienione, zostały błędy klimatronika i poziomowanie reflektorów przednich ale to w wolnym czasie z nudów a ważniejsze auto czyli a4b5 czeka na wymianę skrzyni manualnej:) w a6 musiałbym prawidłowo wyciągnąć głowice i zawieźć do remontu bo bierze olej ale spoko, w moim przypadku posiadanie samochodu jest czysto hobbystyczne

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Polecacie jakąś firmę do regeneracji konwertera? Tak żeby 10 razy nie odsyłać?

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
No właśnie o to chodzi że może się każdy promować ale nie robić dobrej roboty, a dla mnie to nie ma znaczenia, może być ktoś w małym garażu aby robił prawidłową robote. Ze wszystkim tak jest jak idzie duża reklama, a zwykły chłopak w garażu zrobi lepszą robotę niż wielki warsztat, tym bardziej że teraz jest problem z mechanikami i widzę dużo młodych ludzi plus sporo ukrainców.
Wyślę tam gdzie romuald-f pisze, skoro firma sprawdzona i nie było problemów ;)

Do góry Bottom