Dziękuję bardzo jeszcze razTo jest kryza (dławik), miejsce jak na zdjęciu:
jak będziecie potrzebowali pomocy w trakcie obróbki silnika typu tulejowanie, osiowanie itp. to także pomogę lub doradze.Witam wszystkich. Mam problem ze swoją Jettą Hybrid mianowicie skrzynia wydaje się że chodzi prawidłowo oznaczenie skrzyni to DQ200E PWK problem się pojawia gdy ma się załączyć silnik elektryczny auto gaśnie i odpala i zaczyna mrugać na liczniku D naprzemiennie z kluczykiem po podłączeniu pod komputer pojawia się błąd P0841 czujnik ciśnienia hydraulicznego niewiarygodny sygnał. Problem taki sam znalazłem na forum w USA i było winne uszczelnienie na wysprzęgliku ale u mnie jest nie uszkodzone. Ma ktoś jakieś pomysły?
odezwij sie na priv , zobaczymy co tam sie dziejeGtszudi
Bardzo dobra rada. Myślałem bardziej że ktoś mi podpowie czy to wina mechatroniki czy bardziej sprzęgłaMusisz jeździć ma zimnym silniku, albo oddać auto do remontu skrzyni DSG.
Do wymiany mechatroniki nie trzeba wyciągać nawet skrzyniNa jedno wychodzi ro
Rozumiem ale to dość typowy objaw, może ktoś miał z tym doczynienia a jak nie to rozumiem. Na zdrowy rozum obstawiam mechatronike poprostu chciałem się upewnićDiagnostyka online. Nie chciał przyjechać posłuchać kiedy kilka razy mówiłem ze muszę zobaczyć, uparł się wysłać filmik. Dobrze se jeszcze pretensji nie ma.
jak już tu jesteście to zapytam o skrzynię 09D Aisin w VW Touareg 3.2vr6, dziś wymieniłem olej statycznie, filtr nowy produkcji zf, weszło 6 litrów i jeszcze chce więcej mimo że zleciało 4.5 litra, w przyszłym tygodniu uzupełnię to co brakuje ale nie to mnie trapi, skrzynia przed wymianą szarpała czasami po przełączeniu z N na D, z N na R nie szarpała, teraz po wymianie w sumie jest bez zmian, nie wiem przy jakiej temperaturze to się zaczyna ale mniejsza o to, jeśli okaże się że uzupełnienie oleju nie przyniesie skutku to co proponujecie? Czy jest coś co mogę sprawdzić? Mechatronikę wyjąć rozebrać? Czy nie grzebać i może samo się naprawi ?
czy od razu rwać skrzynię, kinetyka i wieźć do remontu? Błędów w skrzyni nie ma, najgorsze jebnięcie jest po włączeniu DriveTak wiem że żółty najczęściej ulega uszkodzeniu, ale myślałem że jak zmieniać to komplet. Dobra zamawiam Ori żółty.Po co chcesz wymieniać wszystkie elektrozawory. Uszkodzeniu ulega EPC z żółtym konektorem.