• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Honda Accord VII problem z pompą paliwa

dyrtyk3

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z Accordem VII 2004 r z silnikiem 2.0 benzyna, nagle przestała mi działać pompa paliwa. Wszystko ostatnio było okej, aż tu pewnego razu ranem wsiadam chce jechać do pracy,a samochód kręci i nie odpala, nie słychać pracy pompki na zapłonie, a powinna odezwać się na kilka sekund.
Podpinałem pod kompa, błędów żadnych nie ma, posprawdzałem bezpieczniki- są dobre, przekaźnik odpowiedzialny za pompę sprawny.Wymontowalem pompę i na krótko normalnie działa, napięcie na wtyczce od pompy jest gdy przekręcam kluczyk na zapłon i gdy kręcę rozrusznikiem. Podłączam wtyczkę do pompy i na wtyczce prąd jest, ale na samej pompie nie ma, o co tu chodzi?

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Hmmm, jeżeli jest tak jak mówisz to styku nie ma między pompka a wtyczką, za dużego obszaru poszukiwań sobie nie zostawiłeś

dyrtyk3

Początkujący
Punktów
0
No właśnie jest, bo jak podam napięcie na krótko do pinów zasilania pompki, które łączą się z wtyczką to pompa też działa.

dyrtyk3

Początkujący
Punktów
0
Wtyk posiada 4 piny, 2 szerokie i dwa wąskie, te szerokie są od pompki, jak w nie dam napięcie z akumulatora to pompka działa, więc niemożliwe jest, że między pompka a wtyczka nie ma styku jak napisał kolega Łukasz. O to mi chodziło

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
To zostaje tylko opcja spadku napięcia na zasilaniu. Albo coś mylisz kolego

dyrtyk3

Początkujący
Punktów
0
Raczej nic nie mylę, ale czy możliwe jest że ta pompka jest jakaś nie halo? Tylko dziwne, że na krótko chodzi, a z wtyczką w której jest napięcie już nie

Ostatnia edycja:

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Jakie masz napięcie na tej wtyczce jak jest podłączona do pompki i nie chodzi?

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
A. Akumulatora ile podajesz? Na wpiętej wtyczce i włączonym zapłonie?

dyrtyk3

Początkujący
Punktów
0
Tyle, że ja ten przekaźnik sprawdzałem, podałem prąd na cewkę, działa bo klika i na 2 pozostałych stykach jest przejście, miernik piszczy. Przekaźnik niebieski Denso z 2 stykami w kolorze aluminium i z 2 w kolorze miedzi
Zobaczę jeszcze czy jak podam na cewkę napięcie to czy zaświeci się na z tych 2 pozostałych styków żarówka, bo powinna się zaświecić, tak?

Ostatnia edycja:

dyrtyk3

Początkujący
Punktów
0
Zamieniałem już z identycznymi i nic to nie dało, z miejsca gdzie wchodzą piny jest napięcie ponad 12v, ale też nie da rady zapalić żarówki

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Zamieniałem już z identycznymi i nic to nie dało, z miejsca gdzie wchodzą piny jest napięcie ponad 12v, ale też nie da rady zapalić żarówki
No to kolego musisz się dokopać głębiej w stronę sterownika. Gdzieś ten prąd ma za wąski otowr żeby się zmieścić

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Śmieszne jest jak ktoś grzebie w elektryce, a nie ma pojęcia o podstawach elektryki...:)

Do góry Bottom