• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

HONDA CRV III 2.2 i-ctdi coś piszczy w silniku

toma86

Początkujący
Punktów
1
Witam! Jak w temacie od wczoraj zaczęło coś piszczeć przy silniku ale odgłos dobiega nie od strony rozrządu tylko bardziej w prawo bliżej akumulatora. Dodam że jak nacisnę delikatnie sprzęgło odgłos ustaje. Czytałem że może to być łożysko oporowe sprzęgła. Chciałem się poradzić. Jeżeli to jest to to ile taka operacja może w przybliżeniu kosztować bo patrzyłem na koszt łożyska 100-150zł ale robocizna pewnie dużo bo trzeba skrzynię rozbierać. Sprzęgło nie ślizga. Nie wiem czy coś z tym robić czy poprostu pogłosić radio i się nie przejmować
Dodam że nie wiem czy to ma z tym akurat związek ale zaczęło piszczeć jak się zrobiło zimno.

Załączniki

• upload_2018-10-25_11-3-34.png
    upload_2018-10-25_11-3-34.png
    283,6 KB · Wyświetleń: 12

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
sa dwie opcje! obie wymieniłes ;)
1- nie ma sensu wymieniac tylko łozyska szkoda twoich pieniedzy (w komplecie ze sprzegłem taniej )a ponadto jak juz skrzynia wyjeta to wymienic na nowe bo za jakis czas .....moze pasc i ups
2- radio głosniej i czekac kiedy sie rozleci np na bardzo wielkim skrzyżowaniu w godzinach najwiekszego szczytu :D:D:D:D:D:D:D i daleko od domu :(

toma86

Początkujący
Punktów
1
A czy muszę wymienić wtedy też koło dwumasowe? jaki przyblizony koszt całej operacji bo już się boję.

toma86

Początkujący
Punktów
1
a po czym to poznać bo jak nacisnę lekko sprzęgło to słychać taki grzechot jakby nie wiem jak to określić

toma86

Początkujący
Punktów
1
Wymieniony cały komplet luka z dwumasą.Lozysko na zimnym czasami jeszcze parę sekund słychać i potem cisza.Tylko dlaczego skoro jest nowe a jak za pół roku zacznie bardziej? Dodatkowo mam problem z wyłączaniem turbo przy prędkości 150 i wzwyż myślałem że łopatki zapieczone a mechanik upiera się że mam nieszczelny intercooler to sam z siebie się rozszczelnił?

Do góry Bottom