• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ile za wykonana prace?

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Przypomniał mi się taki epizod odnośnie cen wiedza/usługa;kiedyś strasznie namolny klient o którym wiedziałem że diagnoza i owszem u mnie ale naprawi sobie sam napierał mnie żebym mu uspokoił "pływające"obroty bodajże w Mondeo 1-ce(w czasach świetności w/w auta).Ja się zapierałem że nie dam rady bo to było tak na czasie przed świętami i już nic nowego nie przyjmowałem,wysyłałem do servisu bo nie posiadałem wtedy żadnego interfejsu....Ale,ale bo On na święta wyjeżdża,servis "kroi jak za zboże" itp.prośby..Ok zgodziłem się-maruda wjechał,podniosłem maskę podłączyłem wypięte podciśnienie do kolektora i gotowe!!
Ile?się należy maruda pyta
80 zł.ja
ZA COO???przecież to trwało nawet nie minutę!!:eek:
na to ja;10 zł za naprawę-reszta za wiedzę:cool:
Zapłacił I tyle Go już widziałem-satysfakcja BEZCENNA!!

I to jest właśnie to. Ludzie myślą że wiedzę kupiliśmy w spożywczym za rogiem.

Ja kiedyś wymieniłem przelewy wtrysków w zafirze ratując przy tym gościa przed wymianą pompy wtryskowej dwuwtykowej. Powiedziałem za to 200 zł. Ile się nasłuchałem, ze za drogo itp.

punciak15

Gaduła
Punktów
9
Miasto
łodzkie
Panowie ile za wymianę sprzęgła w alfie romeo 147 1.6? myślałem o 350 zł ?

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
prawy gorny przedni czy tylny?? bo to roznica duza :)

Autocomplexe KIELCE

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Kielce
wg mnie to za wahacz powinno być drożej bo trzeba przecież wyjąć amorek.
zresztą wahacze wymieniam zazwyczaj dwa bo i tak na wierzchu po co dwa razy robotę robić :)

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
panowie ile za rozrzad z pompa wody vw bora 1.9 tdi 2001r?

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
auto golf 3
urwany sworzeń wahacza koło wygięło tył błotnika,pęknięty koszyczek przegubu wewnętrznego półoś lata z wewnętrzną czescią przegubu wewnętrznego.
Klient z panem Jankiem :) próbowali sami poskładać auto aby można było zaholować na warsztat wymienili urwany sworzeń lecz nie mogli wsadzić ośki w połamany przegub od strony skrzyni i tym samym wsunąć sworznia w zwrotnice bo ośka odpychała zwrotnice od wahacza a przegubu ze zwrotnicy nie mogli odkrecić bo było,,doje....e'' hehe więc pan Janek nie wiem co miał na celu przedziurawił oslonę przegubu zewnętrznego :)już zmęczeni i usmarowani
przyjechali drugim autem na warsztat żebym pomógł poskładać aby mogli do mnie przyholować auto.
Pojechałem swoim autem pod ten market ,,fachowców''tam coraz więcej
wykręciłem przegub zewnętrzny zabrałem półoś do siebie na warsztat w imadle zdjąłem go z ośki tył przegubu zabezpieczyłem aby nie dostało sie wiecej zanieczyszczeń spowrotem pojechałem na market zamontowałem przegub (bez półosi)aby ścisnąć nim łozysko aby nie posypało sie podczas holowania i przycholowali go do mnie
a pytanie takie ile za to co opisałem wyżej + na warsztacie wymiana przegubu wewnętrznego,wymiana osłony przegubu zewnętrznego która Pan Janek porwał + wymiana sworznia z drugiej strony i podprostowanie błotnika.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
150 to za samą pomoc wyjazdową możesz wziać. Niech się ludzie uczą że trzeba do mechanika dzwonić a nie po kosztach z P Jankiem naprawiać. Za reszte dolicz kolejne 150 i wszyscy będą zadowoleni. Niech się ham nauczy że jak stuka to trzeba wymienić. Przez to stwarza zagrożenie dla innych.

donlukasz

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Bydgoszcz City
Ile wydajesz na zmywacz do hamulcy, smar do prowadnic, szczotki druciane do oczyszczenia prowadnic i jak dlugo Ci zajmuje wymiana, ze za 30 PLN oplaca sie wymienic klocki ?
Lepiej: w Bydgoszczy jest oferta wymiany klocków od 19,99zł! myślę że przebiega tak:
-wybicie młotkiem zużytych klocków
-wbicie młotkiem nowych klocków
-koniec:D

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
Lepiej: w Bydgoszczy jest oferta wymiany klocków od 19,99zł! myślę że przebiega tak:
-wybicie młotkiem zużytych klocków
-wbicie młotkiem nowych klocków
-koniec:D

Nie koniecznie. Może jest to cena przy zakupie tarcz w serwisie. Wtedy wszystko się wyrównuje

donlukasz

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Bydgoszcz City
Nie koniecznie. Może jest to cena przy zakupie tarcz w serwisie. Wtedy wszystko się wyrównuje
Jest napisane "Wymiana klocków hamulcowych od 19,99zł" Dlaczego klient ma być wprowadzany w błąd że np. tak tyle kosztuje wymiana ale przy zakupie klocków u nas lub tarcz jak napisałeś. Czy w każdej reklamie musi być podstęp:mad:? Ponadto jest to podejrzanie mało więc łatwo się domyśleć że jest jakiś haczyk;)

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
Równie dobrze, jest napisane "od", czyli może to być w konkretnym modelu i przykładowo 1 strona :)

Do góry Bottom