• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Infiniti G35 3.5 V6

baju92

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stalowa Wola
Witam , planuje montaż Gazu , autko z roku 2004
jaka najlepsza instalacja do tego by była ?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dowolna byle spełniała warunki zasilania paliwożernego silnika

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
zorientuj się jakie instalacje wkładają do amerykańców, bo to nie będzie taka normalna instalacja.
Ma być wydolna, bo twoja jazda skończy się na 150km/h i nastąpi szarpanie...

Myślę że jakaś PRINS, lub KME

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
e tam , porządny parownik , porządne wtryski i w miarę szybki sterownik , to sie sklada jak z klocków panowie kiedy to zrozumiecie ? ile to ma koni ? moze potrzebne beda dwa nawet zeby spadków nie było.

baju92

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stalowa Wola
300 koni , myslałem nad gazem firmy BRC lub STAG
z tegop co sie orientowałem 2 parowniki beda potrzebne , zeby nie przełaczało na benzyne

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
sterownik już jest mało wazny , wtryski hana albo baracuda i koniecznie dwa parowniki bo zawory wypala , zastanów sie nad alex optima albo stag i kumaty gazownik ktory dobrze odwierty zrobi i magistrale gazową

baju92

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stalowa Wola
jutro jade do firmy gdzie zakladaja instalacje Stag
po 17 napisze co mi ciekawego zaproponują i jaki koszt. Za instalacje BRC powiedzieli 4800

a co myślisz o reduktorze KME gold gt ??

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie oszczędzaj na instalacji a na eksploatacji , jak będzie źle zrobiona to popali zawory

edeokus

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Polska
No i co z tą instalacją? Miałeś dać znać jakie propozycje padły.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ja tam do takiego wozka zapakowal bym jednak cos cieklego, nie ma problemu z wydatkiem parownika, odparowany gaz dodatkowo schladza kolektor:)

baju92

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stalowa Wola
Siemanko nie dawałem nic znac , bo dopiero w tym tygodniu bede brał sie za ten gaz
napewno to będzie firma Stag tylko własnie nie wiem czy to zrobic na jednym parowniku czy na dwóch

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Baju, to infinity i japonski motor, gazowanie tego to pomylka a jak juz koniecznie chcesz to gazowac zaloz cos cieklego, zawory dluzej pozyja. Niewielka roznica w kasie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ale mu wmówili Stag albo BRC ..... gazownicy tak mają

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ja tam do staga, brc czy innych wynalazkow nic nie mam bo ecu raczej nie przedluza zywotnosci zaworow. Rownie dobrze moze sterowac tym wtryskiem za pomoca ajfona. Wazniejsze jest odpowienia wydajnosc parownika i wtryskow w przypadku wtrysku gazu w fazie lotnej, wtryskow i pompy w fazie cieklej. Nie wiem jak ecu w infinity ale raczj to nie bmw ze nawet w benzynach jest przerowadzona korekta dawki paliwa na kazdy cylinder. Mysle wiec ze wybor eletroniki sterujacej ma drugorzedne znaczenie. A skoro juz bujac sie infinity i robic lans na miescie z ukryjbieda pod klapka paliwa to niech pod maska bedzie to pozadnie ograniete. Zeby nie bylo lamentu w poszukiwaniu silnika lub koszcie remontu tej jednostki napedowej.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
jak wiem to jedyni agis ogarnia czytanie wtrysku pojedynczo a reszta nie wiem bo nie testowałem . Owszem dobry parownik czy w tym przypadku nawet dwa i czujnik temp. w strudze tak zeby szybko reagował . Ja akurak przerabiałem IG1 i mam spadki w granicach 0,1 szybko sie zbiera , już mi sie znudziło bawienie sie z LPG

edeokus

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Polska
Ja do japońca już więcej nie zakładam gazu. Same problemy z tym.

jacek76

Gaduła
Punktów
6
Miasto
warszawa
jak wiem to jedyni agis ogarnia czytanie wtrysku pojedynczo a reszta nie wiem bo nie testowałem . Owszem dobry parownik czy w tym przypadku nawet dwa i czujnik temp. w strudze tak zeby szybko reagował . Ja akurak przerabiałem IG1 i mam spadki w granicach 0,1 szybko sie zbiera , już mi sie znudziło bawienie sie z LPG
Wypowiadasz się na temat gazu a widzę ,że oprócz agisa to Ty doczynienia nie miałeś z niczym innym. Teraz wszystko czyta pojedyńczo , nie ważnie co to jest. I jaką by elektronikę nie wziąć to ma podobne funkcje . Konkurencja na rynku jest duża i to dobrze dla nas. KME nevo jest całkiem niezłe i funkcje ma podobne jak inne instalacje. Zakładam kme , elpigaza i staga , nie ma znaczenia co się robi , wszystko jest takie samo...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie tak że nie miałem kontaktu z niczym bo trochę zdarza mi sie robić , powiedz mi jaki jest procesor a powiem ci czy może bo to kwestia przerwań i możliwości pomiarowych hardweru a nie wodotrysków typu mapa 3D . Duzo instalek poprawiałem po gazownikach a nie sledze rozwoju sterowników wiec sie nie będę wypowiadał

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Takie mozliwosci ma o ile wiem jedynie strownik pracujacy z widlastymi v8 bmw. W wiekszosci aut wiec indywidalna korekta dawki jest bez znaczenia:)

Do góry Bottom