• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Interfejsy diagnostyczne co wybrać?

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Jednak do warsztatu kupię coś z licencją, no będę musiał, nie będę ryzykował, ale z ciekawości interesuje mnie dla czego taka różnica, czy faktycznie przez te przekaźniki ?

gregory 24

Początkujący
Punktów
0
Miasto
nowy sacz
panowie ktory bedzie lepszy interface maxiecu full opcja uniwersalny czy , ucandas vdm uniwersalny? jak uwazacie?

panowie ktory bedzie lepszy interface maxiecu full opcja uniwersalny czy , ucandas vdm uniwersalny? jak uwazacie?

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
ludzie są barany,sami pchaja się w kłopoty jeśli chodzi o te tematy

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Widzisz to kwestia kasy tylko nie kazdego stac na ori

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Nie trzeba brać za gotówkę. Można kupić na raty czy leasing i spać spokojnie...

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
35
Miasto
Suwałki
Łatwo mówić, gorzej zrobić, płacić, chyba nie trzeba mówić i tłumaczyć jak widnieją zarobki przeciętnego człowieka w Polsce, nie będę podawał przykładów porównawczych cen do wypłat w innych krajach unijnych, można sobie sprawdzić choćby ile zarobi niemiec, anglik w ciągu dnia i ile za to może kupić paliwa na stacji, nie musi kombinować gdzie taniej, to samo jest z artykułami, żeby były w normalnych cenach, oczywiście w porównaniu do zarobków to nikt pewnie by nie szukał czajna, człowiek by kupił w sklepie, na gwarancji, wziął fakturę i spokój, starszy klient na cieniutkiej emeryturze przyjeżdża na naprawę auta, ma chore nogi, liczy się z wydatkami, targuje o 10zł, ty kasujesz mu za podpiecie 50-60zł bo masz legal i musi ci się zwrócić, jest ktoś w stanie to zrozumieć ? Nie dziwcie się że ludzie kombinują ze sprzętem w tym chorym kraju, sam najchętniej bym kupił i chyba tak zrobię, byłbym może w stanie na raty wziąć ale muszę w to miejsce płacić ZUS-mordercę. Więc proszę, nie wypowiadajcie się więcej na temat podróbek, szarej strefy itp. póki nie poprawi się sytuacja w kraju, a na to jednak poczekamy długo.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Tylko odbior osobisty. A mam pytanie czy zwyklym kkl bede w stanie zczytac tzw dziennik usterek tak jak w lexia

billus

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łódź
Witam panów i panie.
Zastanawiam się nad zakupem diagnoskopu - interesuje mnie X tool ps90 oraz Foxwell gt80.
X tool wydaje się mieć więcej opcji np -korekta liczników, foxwell z kolei sprawia wrażenie wytrzymalszego.
Co radzicie?? Szukam czegoś w przedziale cenowym 6-8 tysięcy złotych bez abonamentów - te które zaproponowałem wydają się najatrakcyjniejsze. Patrząc po ilościach sprzedanych sztuk na allegro prym wiedzie X tool. Pójść za stadem??

Junek

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Gdansk
Witam tez jestem zainteresowany zakupem dobrego kompa.Chialbym zeby koomp pracowal ze wszystkimi markami samochodow mial kodowanie oraz adaptacje,programowanie ustawienia kątów wtryskow i schematy rozrzadow chciałbym zeby sprzet byl naprawde pomocny a nie lezal w szuwladzie bardzo prosze kolegow o podpowiedz co wybrac ? Ja mysle nad KTS550

Junek

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Gdansk
Cos takiego widzialem na allegro ;) ok nie muszą byc schematy rorzadow co bys polecil ?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Poleciła bym Ci przeczytać wątek od początku, ja Ameryki nie odkryję...;)

Do góry Bottom