wisnia0709
Początkujący
Czyli jakie macie rady dla mnie?
Powiem tak: czy ty z motyką na księżyc chcesz się porywać?Panowie potrzebuje coś do komisu samochodowego. (...) Potrzebuje sprawdzic co dolega, jakieś błędy pokasowac itp. problem w tym że spprwdzam auta praktycznie każdej w miarę popularnej marki od 2000r produkcji .
Budżet powiedzmy do 2 tyś zł.
Co polecicie ?

Bierz Foxwella z polskiej dystrybucji na paragon na osobę prywatną jako zakup konsumencki. Jak nie będziesz zadowolony - np sprzęt nie będzie czytał błędów, pokazywał rozjechane parametry, i robił inne głupoty to zawsze możesz go zwrócić opierając się o ustawę konsumencką - niezgodność towaru z umową. Vpeckera nie bierz bo już był o nim wątek.Vpecker
Foxwell NT 644 PRO
znalazłem dwa które moim zdaniem powinny spelnic moje oczekiwania czy drobna diagnostyka aut z mojego komisu. Jakieś opinie na ich temat? czy może coś innego w miare dobrego i w miare uniwersalnego?
Koleś szuka czegoś do ogólnego sprawdzenia samochodu do 2tysi a tutaj mu dajesz sprzęt za ponad 4... Za tyle to sobie Launcha kupi, CDIFa albo coś innego sprawdzonego. Nie oczerniam Autela bo to nie głupi sprzęt. Ze swojej strony do podstaw o jakich pisze autor wątku to mu MD802 wystarczy. Na allegro już go nie ma a Viaken też się wycofał chyba na rzecz tych droższych modeli. Na aliexpress może dostać ten sprzęt. Szukać MD802 All System - cena około 220$ więc w przeliczeniu na złotówki wyjdzie około 700zł + VAT + Cło czyli około 850-900zł na gotowo. I nie jest to sprzęt piracki tylko od producenta/pośrednika. Wytłumaczę dlaczego.Mam na myśli model MS906TS, albo BT jeżeli nie potrzebujesz obsługi TPMSów. Ogólnie wersje przewodowa jest tańsza ale jakieś tam są różnice. Zależy jak zaawansowane funkcje potrzebujesz. Jeżeli chodzi Ci głównie o pokrycie modelowe to nawet niższy model powinien Ci załatwić sprawę :
http://allegro.pl/autel-maxidiag-mx-808-ts-tester-diagnostyczny-i7191896199.html#thumb/5
Jeżeli potrzebujesz sprzętu do odczytu błędów np z silnika, ABS, PP, itp, do zerknięcia w parametry, i ewentualnego wykasowania DTC to tak - bierz tego 802. Jeżeli chcesz się bawić głębiej np. adaptacje itp to ten sprzęt tego nie ogarnie....Czyli piszecie że że wszytskich które podałem lepiej zainwestować w MD802? Za 1100 jest na allegro
Do tych 1100?? Może 3000 a może i więcej. Dodatkowo i tak wszystkiego nie ogarniesz nawet jak wywalisz 10tys na uniwersala bo gdzieś się skończą jego możliwości i na jakiejś marce się nie sprawdzi... Czym handlujesz?? Masz jakieś "ulubione" marki - typu BMW, Merce albo VAGi?? Ew. możeok dzieki bardzo a jeśli chce tez adaptacje ile musze dołozyć zeby miec cos wartego uwagi?

O AUTELa chodzi?? Jak tak to brać...A co powiecie o MK808? Mogę go mieć za 1500zł nowego