• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jak odzyskujecie kase od klienta

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1596
Rób tą elektronikę zdalnie sterowaną ;) jak nie zaplaci to klik i elektronika sie blokuje :)
popieram.
mam w rodzinie programistę. pisze oprogramowanie wewnętrzne (nie apki) głównie dla banków. w kodzie jest zaszyty system liczący ilość uruchomień lub datę- po jakimś czasie przestaje to działać. jak nie zapłacą to nie ma aktualizacji. po chwili awantura którą momentalnie gasi wyciągając nieopłaconą fakturę. a to są wielkie firmy: potrafią zastraszać, nasyłać prawników.

nie uwierzycie, ile tych dużych banków nie płaci.

pomyśl o podobnym systemie. bo rozumiem, że tworzysz lub naprawiasz elektronikę.

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
132
Po prostu Drugi tworzę rzeźby stosując dostępne układy za grosze.
Trzeba tylko mieć cierpliwość i pomysły.

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
132
Oddał kasę bo maszyna wymaga jeszcze dopieszczenia mojego

Burak

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Wieś
Podziękował bym za pieniądze i dalszą współpracę. Krótkim niedozobaczena

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
378
u mnie taki ma stawkę x2 płatną z góry przed usługą

Punktów
0
Cześć! U mnie sprawdza się zawsze sztuka empatii i profesjonalnego podejścia. Warto zrozumieć klienta i skupić się na rozwiązaniu problemu. To działa cuda!

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
579
sztuka empatii
@Drugi2 wklej tę swoją myszkę, jak możesz.
Sztuka empatii, chyba sztuka długiej pały.

Jak czytałem książki o sztuce empatii, to jeszcze ssałeś mleko. Socjotechnika i manipulacja z programowaniem neurolingwistycznym ma prawo bytu w aksamitnym świecie.

W więzieniu liczą się trzy rzeczy...Wytrzymałość na ból. Kontakty i pieniądze. Siła fizyczna jest pomiędzy...

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1596
U mnie sprawdza się zawsze sztuka empatii i profesjonalnego podejścia. Warto zrozumieć klienta i skupić się na rozwiązaniu problemu. To działa cuda!

to znaczy co? mam zrozumieć ból klienta, że nie ma kasy i niestety zapłacone nie będzie?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
579
to znaczy co? mam zrozumieć ból klienta, że nie ma kasy i niestety zapłacone nie będzie?
Jeżeli nie wjedziesz od razu...jak człowiek z siłą naturalnej egzystencji w świecie walcząc o siebie i swój byt i wystraszysz się prawa, a "hochsztapler" to wyczuje, to już po Tobie.

Abstrahując. Ja pamiętam jak miałem 18 lat i "szef" nie chciał mi zapłacić. Napisałem smsa, że stanę z transparentem przed jego domem - i on doskonale wiedział, że nie żartuję. Płatność była następnego dnia. A kozak konkretny. Tzn. oszust :)
Socjotechniki i manipulacje na wszelkie sposoby to przepierdalałem w wieku 15 lat. Studiując je kolejne dekady. Włącznie z grafologią ;

Tylko ZŁOTA pała.

Do góry Bottom