• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka firma opon?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
DĘBICA FRIGO 2, SAVA ESKIMO S3+, KELLY WINTER panowie wiem co mówię w oponach siedzę od 18 lat za rozsądną cenę nie ma mocnych i nie zapominajmy że na zimowych jeździmy max 4 do 5 lat potem trwarda się robi i traci przyczepność

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
To jakieś słabe semperity trafiliście :) moje dają radę jeszcze mnie nie zawiodły nawet na autostradzie :)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
DĘBICA FRIGO 2, SAVA ESKIMO S3+, KELLY WINTER panowie wiem co mówię w oponach siedzę od 18 lat za rozsądną cenę nie ma mocnych i nie zapominajmy że na zimowych jeździmy max 4 do 5 lat potem trwarda się robi i traci przyczepność
ja na oponach robię max 4 sezony , po 4 sezonach nie czuje już tak dobrze auta więc wole zmienić na nowe

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
a ja do nie za szybkich samochodów mogę polecić kormorany. jeździłem trochę na nich i jeździ się naprawdę dobrze a cena jest atrakcyjna. był to tylko cienias ale myślę że do normalnej osobówki też można śmiało je założyć bo sprzedałem w tym roku komplet tych opon i podobnież jeździ się dobrze.
a co powiedzie o oponach dayton ? chodzi mi o zimowe bo letnie trafiły mi się do zdejmowania i tak twardych opon jeszcze nie widziałem. zachowywały się jak by były z plastiku :p

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
2 znajomych jeździ na Daytonach zimowych i sobie bardzo je chwalą i ponoć nie są drogie

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
no nie są drogie dlatego byłem ciekawy jakiej są jakości bo te co widziałem letnie to masakra była

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
A jeśli nie kupiłeś jeszcze to podaj rozmiar opon jaki potrzebujesz
Bo inaczej jest dla małych opon a inaczej dla dużych o większych dopuszczalnych predkościach a jeszcze inaczej do busów

marik

Gaduła
Punktów
1
Dunlop Fastresponse 2 zobacz - cena jest całkiem przyzwoita jak na opony zimowe Dunlopa. To nowa opona która wyszła w tym roku.

Na zimę też dobre są Dębice. Continentale też ludzie chwalą. Sava to jest właściwie ta sama półka co Dębica.

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Ja polecam Nokian WR D3 Obecnie śmigam na nich i mogę powiedzieć ze spisują się rewelacyjnie!!! nokian_nokian_wr_d3.jpg

qwerty10011p

SuperMechanior
Punktów
3
semperit i mabor...cena adekwantna do ceny...tzw "fajna srednia półka"

adlerkm

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
179
Miasto
Kowalewo Pomorskie
Dębica to najgorszy syf na rynku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cygnus

Początkujący
Punktów
1
Ja mam letnie michałki i nie żałuję, pomimo tego, że dałem około 300zł za sztukę.

Dębica to najgorszy syf na rynku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgadzam się z tm całkowicie ;]

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
adlerkm napisał:
Widzę że tu się wypowiadają fachowcy że fachowcy od siedmiu boleści , no to co według was jest leprze od DĘBICY w tym samym segmęcie fachowcy może RIKEN MATADOR KORMORAN MABOR BARUM CHIŃCZYK CEAT TRAJAL POIT tylko nie śpiewać mi tu o MICHAŁKACH ITP.

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Cygnus, ten zachwalany Michałek to jest dobry, dopóki jest na nim dużo bieżnika. Poczekaj, jak bieżnik zleci. Na deszczu łysa Fulda jest lepsza od Michelina z 3mm bieżnika. Na tą chwilę, płacąc za Michelina kupujesz markę i przeciętną oponę.
A co do stwierdzenia że Dębica to syf; najczęściej mówią tak Ci którzy w życiu nie mieli jej na feldze, albo porównują ją z oponami z górnej półki.
To tak jakbym napisał że toyota yaris jest dziadowskim autem, czemu? Bo jeździłem Maybachem i było tam dużo więcej miejsca.

Ostatnia edycja:

adamarr

Gaduła
Punktów
5
Obecnie na letnie mam Pirelli - dobre gumki, mają, tam gdzieś jakieś testy czytałem, że cechują się wysokim współczynnikiem odprowadzania wody co teoretycznie wpływa na lepszą przyczepność :)
W zimę jeździłem przez kilka sezonów na Dunlop-ach, ale w tym roku upatrzyłem sobie na Motointegrator trochę tańsze opony Kingestar. No i kupując u nich montaż jest za free (w jednym z Q-serwisów).

Marcin2000

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Częstochowa
Odradzam Pirelli produkowane w Turcji (nie wiem jak innych fabryk), osobiście reklamowałem dwa komplety po założeniu na nowe felgi nie szło ich wyważyć oczywiście tańszy model to był :) Kupiłem w końcu Dębice Passio jakość do ceny super i dużo serwisów gwarancyjnych :)

Do góry Bottom