• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka firma opon?

piotrv

Początkujący
Punktów
1
moim typem na sezon 2017 są Yokohamy V905 i V903. Słyszałem już kilka ciekawych opinii od użytkowników tych opon.

Ostatnia edycja:

Mareckis

Początkujący
Punktów
1
Kupiłeś już je czy dopiero się przymierzasz?? Ja planuję kupić kompletV905, masz może namiar na jakiś sklep online w przystępnych cenach??

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ostatnio kupowałem Kleber Krisalp HP3, są fajne i cenowo i jakością - już nie pierwszy raz kupuję...

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
chyba już wszyscy się wypowiedzieli na temat opon.
Ile opon tyle opinii...
autor posta zadał konkretne pytanie, jakość do ceny, co prawda nie określił ceny za oponę - więc możemy wszyscy sobie pisać i tak nic z tego nie wynika.
Chce w rozsądnej cenie i dobre, chce drogie i liche, chce firmowe beznadziejne...nie wiem...
Zakończył bym już polemikę, chyba że padnie konkretne pytanie,"mam 300 na oponę" i wtedy propozycje...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Ponieważ "Yoko" w tym roku się zbuntowała to dałem jej wolne, będę jeździł na samym"hamie";
pozdro

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Ostatnio stwierdziłam, że Michelin jest fajny, bo opowiedział się przeciwko podwyższeniu minimalnej głębokości bieżnika z 1,6 do 3-4 mm, tłumacząc to między innymi tym, że będzie się to wiązało z częstszym zakupem opon przez użytkowników. Dla innych producentów oczywiście jest to jednoznaczna zaleta... Pewnie Michelin nieźle podpadł im tą wypowiedzią :) Tak że następne opony jakie kupuję to chyba Micheliny...
http://www.automotoserwis.com.pl/in...cią-bieżnika&catid=48:z-zycia-branzy&Itemid=3

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
po przeczytaniu tego artykułu z linku nasuwa mi się myśl:
zawód lobbysta powinien być wykreślony z listy zawodów na całym świecie, to nic innego jak "łapówkarze" kombinujący jak zarobić a się nie narobić...Panowie lobbyści, kosze w dłoń i na szczaw albo mirabelki...przynajmniej jakiś pożytek z was będzie.:p:D

promotopony

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Golesze
www.promotopony.pl
U mnie z klasy premium najlepiej schodzi Dunlop Wintersport5. Klasa średnia 90% Hankook W452 i trochę Nokiana WRD4.
Z budżetówki Goodride sw608. Jeśli chodzi o goodridea, to klienci patrzący realnie na to ile za nie płacą, są zadowoleni. Hankook - bardzo dobrze wykonana opona i niezła cena.

Co mnie dziwi. Piszecie cos w stylu " Miałem barumy i były ok,ale dunlopy to szajs".
Moim zdaniem trzeba podawać konkretny model opony.
Dla przykładu Dunlop sp sport 3000a porównany z oponą budżetową wypadnie słabo, bo to była bardzo nieudana opona,co nie znaczy że dunlop sp sport maxx rt jest słaby. Dunlop dunlopowi nierówny. To dotyczy również innych firm. Dlatego dla mnie porównanie samych producentów bez podania modelu jest bez sensu.
To samo np w Matadorze dostawczym. Całoroczny mps125 jest IMO mocniejszy od letniego mps330. Oczywiście porównuję ten sam rozmiar produkowany w tej samej fabryce.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a co polecasz do mojego ? ostatnio naklejałem bieżnik na zimę

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
a ja wiem ? na oponach się nie znam a jak to klienci tanio i bardzo dobrze a najlepiej jakieś letnie z dużym upustem

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie , właściwe do mojego auta czyli takie jakie są zalecane ...

Do góry Bottom