przecież mazde to trzeba by tak przy każdej wymianie czyścić całą ,a nie tylko piaste i felgeKto jest w stanie pochwalić się każdorazowym czyszczeniem piasty i felgi jak na filmie niżej?

przecież mazde to trzeba by tak przy każdej wymianie czyścić całą ,a nie tylko piaste i felgeKto jest w stanie pochwalić się każdorazowym czyszczeniem piasty i felgi jak na filmie niżej?

firmy typu ATS to juz wogle dramat .
Osobiście używam Sicam - wyważarkę WB10 i montażownicę półautomatyczną CT21 - kiedyś wypuszczała to Fota pod nazwą Italequip a później przejął Bosch. Kalibruję raz do roku zgodnie z instrukcją. Działam na tym sprzęcie już kilka lat i złego słowa nie powiem. Wiadomo monterka przydałaby się automatyczna z ramieniem do runflatów i niskich profili ale i na tej jestem w stanie ogarnąć 90% 17" i 70% 18" kół. Wyważarka działa bez zarzutu. Dzięki niej przejąłem kilku klientów od konkurencji, która wyważała byle jak i na byle jakim sprzęcie - zazwyczaj nie odklejają starych odważników, nie kalibrują maszyn, które i tak są słabej - chińskiej jakości. Klient wystarczy, że raz się sparzy i już nie wraca jak mu telepie kierą po wyważeniu.... Nie wszystkim klientom zależy na jak najniższej kwocie usługiWitam co myślicie o montażownicy sicam i wyważarki z tej firmy montazownica z ramieniem do niskich profili a wyważarka manual ?proszę o pomoc i opinie
tylko na jakości....Montażownicę to możesz zaryzykować. Najwyżej będziesz ją częściej serwisował i będą przestoje na firmie... Wyważarkę proponuję kupić jakąś firmową bo tutaj jest odczuwalna różnica w wyważaniu. Klient się na sprzęcie nie zna ale jak mu koła będą telepać to już nie wróci.... Sytuacja sprzed miesiąca. Przyjechała klientka na naprawę felgi aluminiowej - 2 tygodnie wcześniej wyważała koła na wulkanizacji. Telepało kierownicą, że jechać nie mogła. Wróciła do "fachowców" i przedstawiła sytuację - stwierdzono skrzywienie felgi lewy-przód. Tak trafiła do mnie. Sprawdziłem wszystkie koła - od LP zaczynając - wszystkie proste!!! Niedowagi natomiast po 90-160g!!! Wszystkie ciężary zrzuciłem, zrobiłem optymalizację kółek, wyszły niedowagi maks 30g. Wyważyłem do 0-3g... Samochód jeździ jak po szynach. Zero drgań. To nie jedyny przypadek. Tydzień temu podobna sytuacja - klient przyjechał na wyważenie bo ktoś również stwierdził krzywe felgi - znowu niedowagi (brak w ogóle ciężarów na wewnętrznym rancie)... Takich sytuacji mam na prawdę dużo. Klienci odbijają się od "fachowców", którzy dorabiają na chińskim sprzęcie. Pojedź do jakiejś porządnej wulkanizacji - gdzie tylko to robią i nie są tani - zerknij jakich marek maszyny mają. Zazwyczaj będą włoskie lub niemieckie. Na necie jest wiele wątków na temat maszyn do wulkanizacji. Mój Sicam to średnia półka. Dobre - drogie maszyny to koszt 20k w górę.... Widzę, że jesteś ze świętokrzyskiego. U nas jest taki problem, że ludzie kasy nie mają i szukają usługi jak najtańszej. Ale suma sumarum w końcu i tak trafią tam gdzie usługa będzie wykonana profesjonalnie i w końcu za dobrą robotę będą musieli dobrze zapłacić.... Dziadostwo powoli będzie znikało z rynku. Reasumując - pchanie się w sprzęt niepewny jest drogą donikąd....znalazłem ofertę na montażownice i wyważarkę firmy TECHWAR pracuje ktoś na tym sprzęcie? w necie nie ma za wiele informacji i opinii .Wiem ze firma znajduje się w Skarżysku i chyba jest to import z Chin
Montażownica model TECH_WAR LT 980 z ramieniem do opon typu Run Flat
Wyważarka model TECH_WAR cb-1580

pracowałem na nich masakra ramie żyje własnym zyciem zrobic na niej 20 w chromie to samobójstwo !! nieszczelnosc układów to standart co chwile cos do wymiany ogólnie szkoda kasy i nerwow !!Witam,
z ciekawości - czemu tak uważasz?
pozdrawiam
Tomek
PHU Szczepan
magnetti koło 15 +ciezarek 100gSzkoda że wywazarka Ats w220 nie ma do kalibracji jakiejś przystawki tylko trzeba to robić na kole 13"-15". To mnie drażni.
Jak jest u innych z kalibracja?
Sicam jak pisałem jest średnią półką markowych narzędzi/sprzętu do wulkanizacji. Na pewno nie zawiedziesz się. Możesz też uderzyć w markę Ravaglioli lub Hofmann ale pewnie będzie drożej... Szukaj sprzętu, który na rynku ma już wyrobioną markę i do którego jest w miarę dobry serwis. Osobiście wolałbym kupić nową renomowanej firmy wyważarkę i ewentualnie używaną ale serwisowaną monterkę. Są firmy, które serwisują ten sprzęt i sprzedają w pełni sprawny....A powiedz mi monterka Sicam AL 520 z ramieniem do niski profili i Sicam wywazarka SBM 100s słyszałeś cos o tym jak to śmiga bo bie wiem czy kupić
Sam się nad nim zastanawiałema rozważałeś corghi? np taki zestaw?
http://allegro.pl/montazownica-wywazarka-do-kol-osobowych-niski-i7088084324.html
zestaw ten jest do sprzedania 13 km od demnie ,ale mało informacji jest w necie na temat tej firmy i modelu montażownicy Heco power DL-528C w Google pod ta nazwa to jakiś sprzęt muzyczny się pokazuje , zdjęcia w ogłoszeniu to raczej jak sprzęt był zakupiony a nie aktualneNiekoniecznie - widać ślady użytkowania a sprzęt do zdjęć może być wyplakowanyzdjęcia w ogłoszeniu to raczej jak sprzęt był zakupiony a nie aktualne
.... Na jednym zdjęciu widać pomieszczenie z wyważarką (niebieską) więc albo ktoś wymienia park maszynowy na nowy albo zwija interes bo dotacje wygasły. Jak masz blisko to podjedź i oceń. Ja bym brał Corgi... Ale wyważarkę to nie wiem. Swoją kupiłem od kolesia, który zamykał "firmę" bo rok od dotacji minął... Nalatane miała około 200 kółek
- więc około 50 samochodów zrobiła - jest funkcja serwisowa, która pokazuje przebieg takiej maszyny. W Corgi nie wiem jak to sprawdzić. Dodatkowo dał mi fakturę zakupu z Foty na kompletny sprzęt więc byłem pewny i "przebiegu" i pochodzenia
. Gdybym nie znał historii tego sprzętu to bym nie ryzykował.... Koleś chce 13500 a ktoś dzisiaj wkleił nówkę Ravaglioli monterka RoF + wyważarka za 20k.... Różnica 6500 to niewiele za spokój przez kilka lat. Takie moje zdanie... Wiecie jak z ludźmi jest jak próbują coś upchnąć... Czasem można trafić na mega kondona za dużą kasę