• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaka montażownica i wyważarka?

TrAnc

Gaduła
Punktów
3
no unitrol to polska marka ale średnia. Dlatego cały czas mówię ze nowych maszyn nie kupować , bo są zbyt drogie jak na początek ;)

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
dobra. 15 składam wniosek o dofinansowanie i weźcie pomóżcie złożyć jakiś sensowny zestaw do max 20 tys
mogą być używki :) tylko dobre :p

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Mam używki z roku 2004 , działają od 2 lat i nic się nie dzieje.

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Ravaglioli mam polecam.
Części i serwis w Polsce bez problemu.

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
czyli będzie ravaglioli a wyważarkę jaką ?
moze być innej firmy oby tylko zestaw nie przekroczył 18 tys

tango1

Początkujący
Punktów
0
Punktów
0
Ponieważ na forum został poruszony temat urządzeń ATS i pojawiły się informacje nieprawdziwe, które wprowadzają użytkowników forum w błąd, postanowiliśmy wyjaśnić kilka spraw związanych z naszą marką.

Wyważarki ATS by SIVIK nie są produkowane w Chinach (jak sugerowali wypowiadający się w tym wątku) tylko w Rosji. Na potwierdzenie tego mamy oczywiście stosowne dokumenty i certyfikaty uzyskane bezpośrednio od producenta. Urządzenia te są dedykowane dla wymagających użytkowników którym zależy na jakości i funkcjonalności. Więc oczywiście automatycznie odczytują wszystkie parametry koła, dzięki czemu mogą z powodzenie konkurować z markami zachodnimi za którą niejednokrotnie klienci przepłacają. Potwierdzamy również, że dzięki naszej ścisłej współpracy z producentem urządzenia ATS by SIVIK posiadają polski syntezator mowy.

Nigdy też nie ukrywaliśmy że w naszej ofercie znajdują się również urządzenia tańsze, produkowane w Chinach, ponieważ i na taki rodzaj urządzeń jest zapotrzebowanie na rynku. Nasza firma jednak nigdy nie wprowadzała klientów w błąd twierdząc, że urządzenia te są produkowane w innym kraju (Niemcy, Włochy, Polska), zawsze informujemy klienta, że tańsze maszyny pochodzą z Chin a maszyny ATS by SIVIK są z ROSJI. Potwierdzeniem jakości urządzeń ATS by SIVIK niech będzie również fakt że na urządzenia udzielamy nawet 5 lat gwarancji co na naszym rynku jest niespotykane (gwarancja pokrywa również koszt odbioru na serwis i dostarczenia urządzenia do właściciela). Na potwierdzenie powyższych słów odnośnie pochodzenia w/w urządzeń załączamy film z linii produkcyjnej SIVIK.

luk328

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Mam na sprzedaż:
- Montażownica do opon Variant VS09MP001A
- Wyważarka Variant VS09WP003A
- Kompresor Metabo 270L

Maszyny z 2009 roku, używane przez 2 sezony. Cena do ustalenia. Pilnie sprzedam.

luk328

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
WYWAŻARKA Z WYŚWIETLACZEM CIEKŁOKRYSTALICZNYM - VS09WP003A:

W pełni automatyczna wyważarka do kół PREMIUM z wyświetlaczem ciekłokrystalicznym. Wyważarka posiada automatyczne ramię pomiarowe i pedał służący do przytrzymania koła podczas nabijania ciężarka. Opatentowane urządzenie z płytą główną na bazie chipa Intel. Program do samokalibracji i diagnostyki maszyny. Wyważarka z wyświetlaczem ciekło krystalicznym może być stosowana do wyważania kół motocyklowych, samochodów osobowych i dostawczych do 65kg.

DANE TECHNICZNE:

• Zasilanie: 230 V
  • Max waga koła: 65 kg
  • Dokładność wyważenia: +/- 1g
  • Prędkość wyważania: 220 obr/min
  • Średnica felgi: 10" - 24"
  • Czas pomiaru: 8 s
  • Głośność: < 70 dB
  • Wymiary (mm): 960 x 760 x 1160
  • Wymiary wyświetlacza (mm): 240 x 64
  • Waga: Netto: 92 kg, Brutto: 105 kg
  • wyświetlacz ciekłokrystaliczny
MONTAŻOWNICA VARIANT - VS09MP001A:

Nowoczesna i niezawodna montażownica do kół z pneumatycznie odchylanym ramieniem do tyłu oraz blokadą ramienia pionowego.

Parametry techniczne:
- Zasilanie: 380 V
- Max średnica koła: 45" (1143 mm)
- Max szerokość felgi: 16" (406 mm)
- Mocowanie od zewnątrz: 12 " - 23"
- Mocowanie od wewnątrz: 14" - 26"
- Zasilanie pneumatyczne: 8 bar
- Siła zbijaka bocznego: 2500 kg
- Pojemność zbiornika na powietrze: 24 l
- Głośność: < 75 dB
- Wymiary (mm): 1130 x 900 x 1030
- Waga: Brutto: 266 kg

Emek

Początkujący
Punktów
0
Witam, ponownie....jakiś czas temu też brałem monterkę i wyważarkę z dofinansowania z UP...wybrałem Ravaglioli, monterke wybrałem G7441.22 i póki co nie narzekam...jedyne co to myślę dokupić ramie dodatkowe...a wyważarkę G2.118..maszyna bardzo mała, bez osłony, wyważa dobrze...jedyne co mnie drażni to automatyczny pomiar felgi (nie trafia w wielkość felgi np. felga 15" a ona podaje ze 14,5"...ale na szczęście w każdej chwili przyciskiem ustawia się prawidłową wartość)...dlatego mogłem wziąć bez automatycznego pomiaru..było by parę groszy taniej :D...za zestaw zapłaciłem ponad 16 tys. także myślę że jak ktoś ma 20 tys. ma jeszcze większe pole do popisu i nawet może wziąć nową monterkę hofmana automat, lub to co ja z tym że wyważarkę np. G3.140

Do góry Bottom