• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jaki bus do pracy w kurierce

wojtekT

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
radom
Witam. Poszukuje busa do pracy jako kurier jaki będzie najlepszy i najbardziej ekonomiczny? musi być podwyższony i przedłużony. i musi być powyżej 2005r. do 20 000zł.

Ostatnia edycja:

wojtekT

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
radom
a co powiecie o Fordzie Transit lub Fiat Ducato i WV LT tylko nie wiem jakie silniki są dobre bo nie miałem doczynienia z busami

www.MOTOBAJ.pl

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Mrągowo
www.MOTOBAJ.pl
Witam

20 000 tysiecy to troche przymało na taki samochód. Wystrzegałbym się forda. zajmujemy się paczkami kureirskimi i najczęściej
są to /w tych pieniądzach/ albo ducato 18, albo sprinter, albo vw lt.
temat jest dosc szeroki. jak cos bedziesz miał na oku, podpowiem co najczęściej w danym modelu pada.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
20 tyś to nie trochę przymało lecz zdecydowanie zbyt mało. Nie wiem czemu trzymasz się tak sztywnego rocznika. Najważniejsze żeby był w dobrym stanie.

wojtekT

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
radom
bo mam takie wymagania że samochód nie może być starszy niż 2005r i musi posiadać euro 5. kryteria firmy

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Wojtek a te 20 tyś to taka sztywna granica? Może po prostu podrzucaj tutaj linki do samochodów, które wpadły Tobie w oko wtedy coś łatwiej będzie doradzić. Pozdrawiam

witold1970

Gaduła
Punktów
2
Miasto
przemysl
jak firma kurier jakie wymagania do przestrzeni ładunkowej
małe paczki czy palety jak palety to wysokosc tez musisz wziasc pod uwage
a wiem ze musi byc min 190 cm wys

wojtekT

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
radom
kupiony był za dużo mniej niż 20 000. ale niestety padł mi już silnik razem z turbiną. zapchało się coś od chłodzenia i wywaliło wodę silnik się tak ugotował że aż tłoki się zapiekły i nie opłaca się go naprawiać. ale wskazówka od temperatury nawet się nie ruszyła przez cały czas było 90stopni. tak to ogólnie blacha jest bardzo ładna i wszystko inne oprócz silnika w bardzo dobrym stanie. ogólnie w tym roczniku jest bardzo dużo transitów na sprzedaż. chociaż ja dałem naprawdę mało. ale za to teraz muszę dużo dołożyć.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Wojtek niestety teraz wiesz czemu dałeś mało... Niestety. Jako że ta awaria była tak krótki okres czasowy od zakupu nie wiem czy czasem nie możesz dochodzić swoich praw.

Ostatnia edycja:

wojtekT

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
radom
próbowałem ale w tym przypadku to nie jest takie proste ale doszliśmy do porozumienia i ma coś dorzucić do kosztów naprawy. ba nawet zakładając mu sprawę w sądzie to i tak bym za dużo nie wskurał.

wojtekT

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
radom
no silnik kupuje nowy bo mechanik stwierdził że nie opłaca się naprawiać. dzięki za link napewno się przyda

Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam wszystkich i proszę o pomoc w wybraniu busa do pracy w kurierce... Bus ma się poruszać w Anglii i tutaj tez chce go kupić...
Przewożone paczki są lekkie i nie potrzebuje wielkiego busa tylko zwinnego, coś w tym stylu
http://allegro.pl/mercedes-vito-639-2-2-cdi-111-km-webasto-bez-rdzy-i6137676130.html#thumb/8
Szukam czegoś tak do 30 tys w przeliczeniu na polskie złote. Ale jak jest coś co możecie mi polecić a dużo taniej to tez rozpatrze propozycje...
Chciałbym zakupić auto które nie jest awaryjne gdyż naprawa w Anglii jest bardzo droga a planuje nim raz na pół roku zjeżdżać do Polski i robić wszystko co trzeba.
Jedyne na czym mi zależy to po prawej i lewej stronie drzwi przesuwne aby szybko sięgnąć po paczkę a nie biegać wokół auta gdyż paczek jest dużo ale co km trzeba wysiadac z auta.
Auto nie musi posiadać wielkiej mocy, ważne żeby było ekonomiczne, dużo nie paliło... przelicznik za paliwo mam 13p za mile.
Czekam na wasze propozycje oraz informacje które ułatwią mi wybór auta. Pozdrawiam

Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Ale nie potrzebuje tak wielkiego busa, no a druga sprawa w Anglii do kurierki potrzebuje oszczędnego auta i żeby opłata ubezpieczenia nazwijmy to... nie przekraczała zarobków.

Do góry Bottom