• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki płyn chłodniczy jest najlepszy ?

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Nikt nie robi testów płynu? HA dobre żarty, ja zawsze robię

Lechtak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Wrocław
Cofnij się kilka postów wstecz, jednokomórkowcu, przeczytaj kto, co, czym robi żeby sprawdzić gęstość płynu. A ! I zmień okulistę. Glikometrem .... co to za nazwa?

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Cofnij się kilka postów wstecz, jednokomórkowcu, przeczytaj kto, co, czym robi żeby sprawdzić gęstość płynu. A ! I zmień okulistę. Glikometrem .... co to za nazwa?
A co mnie obchodzi czym ktoś robi??? Ja tylko mówię, że ja robię tym czym robię. A co do glikometru to nie wiem skąd takie zdziwienie? Najzwyczajny tester płynu chlodniczego ma taką nazwę, nic nie poradzę, że nikt nie uzywa tej prawidłowej nazwy i tobie wydaje sie ona dziwna. To juz nie moj problem. Zresztą wpisz sobie w google to sie dowiesz.

Gość nie ma pojęcia to pisze jakieś bzdury na temat jakiś refraktometrów, co nie zmienia faktu, że pewnie mial na myśli gikometr.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
T o fajnie.. Jeszcze potrzebujesz „ Krzemionkometr"
Jesli w Polsce mamy takich ograniczonych mechaników jak ty, to ja sie nie dziwie ze jest takie złe zdanie o nas.

Poznaleś nowe słowo, powinieneś napisać "aha, spoko, ja to nazywałem inaczej, ale już będę wiedział. A ty dalej swoje nudne zarty piszesz. Naprawde zenua, ile masz lat? 20? czy może 15 nawet

Lechtak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Wrocław
Jesli w Polsce mamy takich ograniczonych mechaników jak ty, to ja sie nie dziwie ze jest takie złe zdanie o nas.

Poznaleś nowe słowo, powinieneś napisać "aha, spoko, ja to nazywałem inaczej, ale już będę wiedział. A ty dalej swoje nudne zarty piszesz. Naprawde zenua, ile masz lat? 20? czy może 15 nawet
Jesteś mechanikiem?
Spokojnie, specjalnie dla ciebie napiszę. Nie wszystkie płyny bazują na glikolu etylenowym.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Panowie nie rzucajcie tyle nowych pojęci w jednym temacie bo mi wyszukiwarka strasznie zwolniła....:) nie daje rady tego wszystkiego rozszyfrowywać:) a tak na poważnie to w auto-dacie coraz więcej brakuje tego info kiedy wymieniać płyn a to oznacza... że musimy myśleć i wymieniać ten płyn przy wymianie rozrządu lub co 4-5 lat i najważniejsze lejemy to co zaleca producent.
chociaż zdarzają sie auta z zardzewiałym płynem a klienci mówią że to specjalny płyn do tego modelu.... jakie jest wtedy zdziwienie że po wymianie na g11 czy g12 mówią że to nie ten co był:) i zaczyna się tłumaczenie skąd ten rdzawy kolor sie wziął:)

Punktów
2
Panowie nie rzucajcie tyle nowych pojęci w jednym temacie bo mi wyszukiwarka strasznie zwolniła....:) nie daje rady tego wszystkiego rozszyfrowywać:) a tak na poważnie to w auto-dacie coraz więcej brakuje tego info kiedy wymieniać płyn a to oznacza... że musimy myśleć i wymieniać ten płyn przy wymianie rozrządu lub co 4-5 lat i najważniejsze lejemy to co zaleca producent.
chociaż zdarzają sie auta z zardzewiałym płynem a klienci mówią że to specjalny płyn do tego modelu.... jakie jest wtedy zdziwienie że po wymianie na g11 czy g12 mówią że to nie ten co był:) i zaczyna się tłumaczenie skąd ten rdzawy kolor sie wziął:)
Najlepsze są kobiety, one nawet czasami nie wiedzą, że coś takiego istnieje :p

Punktów
4
Miasto
Czerwionka-Leszczyny
Witam kup dobry ;)w zależności od rocznika auta są różne oznaczenia.
  • g11 – samochód z 1989-1996,
  • g12 – samochód z 1996-2001,
  • g12+ – samochód z 2001-2004,
  • g12++ – samochód z2004-2008,
  • g13 – samochody produkowane od 2008
  • Borygo,Shell,K2,Petrygo Pozdrawiam

Punktów
4
Miasto
Czerwionka-Leszczyny
borygo szczerze nie polecam w tamtym roku facetowi zwinąłem na warsztat mazdę jakoś w lutym przy -23 stopniach rozsadziło mu chłodnice powód .... wlał Borygo

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Zielony na wiosnę, czerwony na lato, żółty na jesień a niebieski na zimę. Najsmaczniejszy jest czerwony, ale to kwestia gustu :)

Do góry Bottom