• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny do 15 tys

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Używam ponad pol roku multihub. Daje rade. Moge polecić. Ogarnia doip, can fd….

Ciiro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Ma ktoś doświadczenia z TEXA MultiHub? Miałem TEXA TXB do motocykli pomimo że egzemplarz z przed ponad 10 lat to dawał radę, niestety został wycofany z kolejnych aktualizacji z powodu ograniczeń sprzętowych, teraz zastanawiam się nad MultiHub z abonamentem na moto i auta, nie wiem czy jest sens płacić 15 tys zł. czy może kupić urządzenie do samych motocykli?
Upraszczając pytanie czy TEXA w samochodówce zrobi prawie wszystko czy zrobi tyle co każdy inny tester?

Pozdrawiam
Cześć. Każda texa jest dobra. Odezwij się na priv. Podam numer tel. I pogadamy. Pozdrawiam

CubeBonus

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Kraków
Kupiłem TEXA MultiHub, w WEGA s.c. w Warszawie (wszystko załatwione telefonicznie i emailowo).
Abonament na Motocykle i samochody, powiem tak jestem pozytywnie zaskoczony, to co stara TEXA nie była wstanie zrobić (texa TXB na IDC4). MultiHub robi 10 razy szybciej, przede wszystkim znajduje błędy w motocyklach których poprzednia wersja nie znajdowała.
Na ten przykłąd Kawa er6n po 2014r. Świecący ABS, stara texa w ogóle sie nie komunikowała lub połaczyła się raz na 5 razy z ABSem, pomimo że w spisie miała dostępną obsługę tego motocykla i powinna to bez porblemu zrobić, jak już się połaczyła nie wyświetliła żadnego błędu.
MultiHub łączy się z tym motocykle mza każdym razem, jakie było moje zdziwienie jak pokazała błąd polegający na uszkodzoeniu zasilania pompy ABSu.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Kupiłem TEXA MultiHub, w WEGA s.c. w Warszawie (wszystko załatwione telefonicznie i emailowo).
Abonament na Motocykle i samochody, powiem tak jestem pozytywnie zaskoczony, to co stara TEXA nie była wstanie zrobić (texa TXB na IDC4). MultiHub robi 10 razy szybciej, przede wszystkim znajduje błędy w motocyklach których poprzednia wersja nie znajdowała.
Na ten przykłąd Kawa er6n po 2014r. Świecący ABS, stara texa w ogóle sie nie komunikowała lub połaczyła się raz na 5 razy z ABSem, pomimo że w spisie miała dostępną obsługę tego motocykla i powinna to bez porblemu zrobić, jak już się połaczyła nie wyświetliła żadnego błędu.
MultiHub łączy się z tym motocykle mza każdym razem, jakie było moje zdziwienie jak pokazała błąd polegający na uszkodzoeniu zasilania pompy ABSu.

Tez mam i sobie chwale.

Odgrzewam trochę temat, Panowie jak ta texa po jakimś czasie użytkowania? Też zamówiłem Multihub do aut i motocykli i jestem ciekaw doświadczeń czy trochę ogarnia ten tester i warty tych pieniędzy które kosztuje?

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Ja nie narzekam. Wiadomo że to uniwersal ale robi bardzo duzo

StopMe

Początkujący
Punktów
1
@Sławek, czy możesz mi podać namiary na tego sprzedawce na PW.

Chciałem kupić Luncha X-431 EURO LINK, ale odpuszczę sobie. Napisałem do dystrybutora w Polsce i takiego buca dawno nie widziałem, że szkoda gadać - opinie z google są niestety prawdziwe. Jak ktoś namiary na sprawdzonego sprzedawce zagranicą luncha, to po proszę - byle nie od Polaka.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
565
Miasto
Podkarpacie
@StopMe Jak masz podpisana umowę z jakaś hurtownią części to bez problemu ściana ci tego laucha i to jeszcze taniej .

Ostatnia edycja:

CubeBonus

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Kraków
Odgrzewam trochę temat, Panowie jak ta texa po jakimś czasie użytkowania? Też zamówiłem Multihub do aut i motocykli i jestem ciekaw doświadczeń czy trochę ogarnia ten tester i warty tych pieniędzy które kosztuje

U mnie TEXA MH robi robote, nie mam powodów do narzekań, lecz do BMW mam oryginalny tester z BMW Icom.

Launcher

Bywalec
Punktów
7
@Sławek, czy możesz mi podać namiary na tego sprzedawce na PW.

Chciałem kupić Luncha X-431 EURO LINK, ale odpuszczę sobie. Napisałem do dystrybutora w Polsce i takiego buca dawno nie widziałem, że szkoda gadać - opinie z google są niestety prawdziwe. Jak ktoś namiary na sprawdzonego sprzedawce zagranicą luncha, to po proszę - byle nie od Polaka.
Zapraszam do kontaktu, od grudnia jesteśmy autoryzowanym dealerem Launch Europe. W ofercie pełen asortyment, do którego nie ma dostępu nawet Launch Polska :)

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
O proszę:) jakąś stronę masz ?

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
565
Miasto
Podkarpacie
@Launcher ma kilka pytań o interfejsy
1. LAUNCH X-431 EURO TURBO 2 - A] które dodatkowe moduły obsługuje ze zdjęcia poniżej ?? B] tablet ma 10 cali ?
2. LAUNCH X-431 EURO LINK - A] które moduły z poniższego zdjęcia obsługuje ? B] czy da się kupić bez tego badziewnego programu HaynesPro ?
3. Jaki koszt obsługi marki TESLA oraz do których interfejsów da się dokupić ?
4. Czy można dokupić przejściówki pod stare samochody obd1 ?

Załączniki

• peryferia.jpg
    peryferia.jpg
    216,4 KB · Wyświetleń: 14
Ostatnia edycja:
Punktów
0
Witaj! Ja osobiście polecam kupić serwisówki do popularnych aut, bo żaden uniwersalny tester nie zrobi tego odpowiednio. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
565
Miasto
Podkarpacie
@Auto części Lubin - ja mam serwisówki do paru marek ale w mojej małej miejscowości musze robić wszystkie marki w szczególności coraz więcej azjatyckich i tu taki uniwersalny interfejs sprawdza się najlepiej .

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Czasami profesjonalny tester nie da rady a byle kostka za 70 zł coś ogarnie . ;) :D warto mieć coś takiego ,,do wszystkiego i do niczego " .

Launcher

Bywalec
Punktów
7
@Launcher ma kilka pytań o interfejsy
1. LAUNCH X-431 EURO TURBO 2 - A] które dodatkowe moduły obsługuje ze zdjęcia poniżej ?? B] tablet ma 10 cali ?
2. LAUNCH X-431 EURO LINK - A] które moduły z poniższego zdjęcia obsługuje ? B] czy da się kupić bez tego badziewnego programu HaynesPro ?
3. Jaki koszt obsługi marki TESLA oraz do których interfejsów da się dokupić ?
4. Czy można dokupić przejściówki pod stare samochody obd1 ?
1.Euro Turbo II obsługuje wszystkie przesłane przez Ciebie dodatkowe narzędzia oprócz EV TOOLs. Te dostępne są dopiero od Euro LINK.
Oba tablety posiadają 10.1".
2.Euro Link posiada przy zakupie CarSet Pro więc Hayness jest z Tobą od początku na 12 miesięcy. Później po prostu nie musisz przedłużać subskrypcji.
3.W celu obsługi Tesli możemy zaproponować Tesla Pack - koszt takiego zestawu dla klienta to 1600 zł. Możesz to obsługiwać za pomocą całej serii X-431
-Licencja na oprogramowanie Tesla na 1 rok
-Specjalne złącze do naprawy poduszki powietrznej Tesli
-Złącze testowe akumulatorów Tesli 124
-Złącze testowe akumulatorów Tesli 152
4.Tak, co prawda centrala to wycofała z oficjalnej sprzedaży ale widzimy dostępność na magazynie. Poniżej wrzucam listę przejściówek, które są w zestawie. Koszt takiej walizki to 1550 zł.

Key Programmer pokazany na zdjęciu wysłanym przez Ciebie w rzeczywistości jest Key Generatorem - bez funkcji programowania -
w zestawie z 4 uniwersalnymi kluczykami.

Załączniki

• WhatsApp Image 2024-02-04 at 12.21.14.jpeg
    WhatsApp Image 2024-02-04 at 12.21.14.jpeg
    137,6 KB · Wyświetleń: 8

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
138
To czym się różnią poszczególne modele
Bo jak się czyta to niby wszystkie wszystko robią ,jest jakaś lista różnic?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
565
Miasto
Podkarpacie
@Launcher
1. Domyślałem się ale wołałem się upewnić .
2. Dlatego pytałem się czy da się kupić bez tego badziewia czy jest to nie rozłączne ??
2. Na stronie Launch polska jest coś takiego "Oprogramowanie TESLA (X-431 PRO 4, PRO 5, EURO TAB) 950 zł netto" - czyli dobrze się domyślałem że te interfejsy to dwie rożne wersje launch x431 pro 3 różniące się głowicą .
4. 1550 zł ?! to ja sobie to zostawię te przejściówki z swojego starego interfejsu .
5. Key Programmer - To jest tak naprawdę tester do kluczyków / pętli immo . Opcja ta była dostępną w x-prog 3 , ale którego pięknego dnia zniknęła i pojawiło się to rozwiązanie które dzięki przejściówce z micro usb na usb c udało mi się uruchomić na moim starym interfejsie .

Do góry Bottom