• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jest ktoś z kujaw?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
I yo tyz jestem z kujaw;) to centralna część Polski i wyciągnij sobie z tego wnioski;)

Lipno

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Meldować jeszcze kto z Kujaw i pomorza jest:) mielismy ruszyć dzial i co kuzwa jego mać co sie dzieje???

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Hej Łukasz. Dacia chodzi jak zegarek. Niedługo na klimę zacznę Ci podsyłać Klientów. Pozdrawiam Stefan
Od jednego dziadka z Nissanem dostałęm flaszkę za namiary na Ciebie. W Inie chcieli mu wymieniać kompresor od 4500 do 2500, a Ty opanowałeś to za 6 stówek. Ale flachy już nie ma. :)

Ostatnia edycja:

Kris.79

SuperMechanior
Punktów
186
Miasto
Toruń
W Inie chcieli mu wymieniać kompresor od 4500 do 2500, a Ty opanowałeś to za 6 stówek
Pewnie chcieli założyć nowy kompresor. A żeby nowy kompresor spełniał warunki gwarancji to trzeba zrobić płukanie układu klimatyzacji, wymiana elementów nie płuczących, czyli jeszcze nowy skraplacz, osuszacz, zawór rozprężny. Jak to policzysz to cena zaczyna się od 2500

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Ale Łukasz tylko odoleił układ i wymienił osuszacz i dziadek stwierdził, że ten Nissan nigdy tak nie chłodził. A ja zajmuję się tylko serwisem (bo główna gałąź to klimatyzacja obiektowa), bez napraw. I u nas nie ma ogarniętego warsztatu na klimę.
I się ciesze, jak coś nie gra, że polecę warsztat zaufany. A flaszkę to schłodziłem zwykłą lodówką i skonsumowałem, a gościu zaoszczędził co najmniej 3K, bo człek starej daty i był skłonny na nówkę za 4500.

Kris.79

SuperMechanior
Punktów
186
Miasto
Toruń
Brawo dla Łukasza za dobrą diagnozę. Czyli w Inie by wymienili kompresor a i tak była by lipa. :eek:
Z ciekawości się spytam: w jaki sposób Łukasz odoleił układ ?

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Nie wiem, ale mogę Ci powiedzieć jak ja to robię. Przyjechał Merol i ściągłem 120g, załadowałem na nowo bez doddawania oleju i po pól godzinnej pracy znowu ściągłem nie pamietam, ale ok.100 g i tak z układu odseparowałem jak pamętam coś koło 250g. Gdzieś wyczytałem, że przy robieniu serwisu, auto powinno przyjechać z włączoną klimatyzacją ok. 0,5-1h i prawidłowa ilosć odzyskiwanego oleju powinna być ok.1-2% odzyskanego czynnika. A co do Ina, to raczej w samym mieście na naprawę nie oddał bym nikomu auta, chyba,ze na wymianę skraplacza.

Do góry Bottom