• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klient

Części pokazowe dla klienta, czy to dobry pomysł?

• Tak

Głosów: 13 61,9%
  • Nie

Głosów: 8 38,1%

• Głosujących
    21
  • Ankieta zakończona .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A nie zastanowiło Cie dlaczego opakowania towarów są projektowane przez speców od marketingu ? to to samo zjawisko, patrzy oczami i dziunia i kawa powoduje odwrócenie uwagi od meritum naprawy.

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
A klucze i sprzet jaki kupijecie to samo niby ma dzialac ale jestescie w stanie doplacic za to ze markowe czy tez dobrze wyglada

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Mam juz niestety nie pełny komplet starych ruskich kluczy, nie do zabicia tyle że bez chromu i tez gwintowniki i inne jakieś zawinięte to było w taki tłusty śmierdzący papier .. 0 korozji

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Mam juz niestety nie pełny komplet starych ruskich kluczy, nie do zabicia tyle że bez chromu i tez gwintowniki i inne jakieś zawinięte to było w taki tłusty śmierdzący papier .. 0 korozji
Marek_S bez obrazy, to już znamy kilka razy. Co do marketingu, to nie od dziś wiadomo. Fajans pójdzie za porcelanę, byle super opakowanie .

kamilston

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Witajcie, wiadoma sprawa jest miłe podejście do klienta, w moim przypadku zawsze człowiek stara się być uprzejmy, rzeczowo tłumaczyć co było naprawiane i oczywiście pokazać stare graty. No własnie do tego zmierzam, często zdarza się, ze klientem jest starszy pan, który ma w głowie nie jedna już książkę dotycząca motoryzacji , lub drobna blondynka nie mająca pojęcia absolutnie co to jest sworzeń i czemu jej to wymieniliśmy. Naszła mnie w dniu dzisiejszym taka myśl, czy może wykorzystać te stare graty, typu sworzeń wahacza, jakiś silnik itd. w celu pokazowym, opowiadając o wymianie pierścieni tłokowych , odkręcić głowice wcześniej przykręcona na dwie śrubki i ukazać czemu służy takie coś, identycznie w przypadku sworznia wahacza i innych tym podobnych. Zastanawiam się, czy to nie będzie zbyt mocne posuniecie w przód w kierunku klienta, wiadomo jest to zabranie czasu, ale tez inne spojrzenie klienta ze tam w środku jest naprawdę takie male drobne potrzebne. Ktoś tego próbował, stosuje takie podejście??

Dziękuję za zabranie głosu i zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam :)

Ciekawy pomysł, ale nie wiem czy to pomoże przy roszczeniowych klientach.

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
No tak , pewnie uważali ze im to nie wymieniono, jednak rozum ludzki jest zagadką .. nie darmo St.Lem powiedział że:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
stary olej ma wiele zastosowań i jest potrzebny do różnych rzeczy.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
482
Miasto
Józefów
Ja odkąd pamiętam zawsze części po wymianie pokazuje klientom/klientkom, staram się wytłumaczyć co jest na stole i dlaczego wymieniłem. Z tego co zauważyłem bardziej wzbudza zaufanie o rzetelności. Często nie chcą nawet spojrzeć mówiąc że mają zaufanie.
Ale inny przypadek, ostatnio dzwoni klient i mówi że coś mu zaczęło szurać to pojechał do innego serwisu i powiedzieli mu że skończyły się klocki z przodu i przy okazji pojechały po tarczy. I z pretensją że dopiero co mu robiłem tarcze, klocki itd cały kpl hamulców i jak to mogły mu się skończyć. Po sprawdzeniu w historii napraw (korzystam z programu gdzie zapisuje wszystkie naprawy) okazało się że owszem robiłem wszystko ale "to dopiero co" okazało się 3 lata temu i ok 40 tyś temu ... po tej informacji ciche przepraszam i że myślał że było to robione niedawno.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
No , no Ty lepiej uważaj z tym tłumaczeniem .
dokładnie jak piszesz , z tym tłumaczeniem , to strzał w kolano ,albo w stopę , jak kto woli , zresztą tutaj też spore grono prowadzi za rączkę tłumaczy co i jak ,a póżniej się dziwią że Mietek garażowy dłubie pod blokiem. TAK na serio to na forum Dentystów nie widziałem tak szczegółowych odpowiedzi :D:D:D

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
482
Miasto
Józefów
:) No tak za dokładnie to nie tłumacze ;D bardziej pokazuje że luz i że to "pukało".
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Do góry Bottom