• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kodowanie peugeot 207

czarna00260

Początkujący
Punktów
0
Witam mam małe pytanie. Muszę ściągnąc kierownice w peugeot 207 sw i..... Czy wyciągając akuulator i ponownie później go zakładając zakoduje mi się radio? Wyczytałam coś ze w tych modelach jest zapamiętywany VIN niby i nie trzeba wpisywać kodu. Niestety kurde go nie mam. Czekam na odpowiedź.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Nic jak tylko odłączyć kleme i zobaczeć;) ale wydaje mi sie ze najprawdopodobniej moze sie zakodować. Po co zdejmujesz kierownice?

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
493
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Teoretycznie nie powinno się rozkodować. Jeśli radio jest zabezpieczone VINem, to podłączeniu aku będzie normalnie grało.

czarna00260

Początkujący
Punktów
0
Nic jak tylko odłączyć kleme i zobaczeć;) ale wydaje mi sie ze najprawdopodobniej moze sie zakodować. Po co zdejmujesz kierownice?
Muszę przestawić kierownicę o dwa ząbki gdyż jest krzywo jeżeli koła da się na prosto. Kupiłam dopiero auto i widać było że była sciagana i jakiś Ciołek źle założył. Mały szczegół ale drażni me oczy :D

Żona ma francuza. Nic ci się nie rozkoduje
Trzymam za słowo :) dzięki za info idę działać. Najwyżej będę musiała znaleźć jakiegoś majstra co mi rozkoduje :D

Teoretycznie nie powinno się rozkodować. Jeśli radio jest zabezpieczone VINem, to podłączeniu aku będzie normalnie grało.
Dzięki ;)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ło , kochana ..majstrów tu jak u bałora krów.. bez problemu znajdziesz tu odpiwiedniego do twojego radia.
A apropo oczów jak ładne są to lepiej ich nie drażnić;););)

czarna00260

Początkujący
Punktów
0
Ło , kochana ..majstrów tu jak u bałora krów.. bez problemu znajdziesz tu odpiwiedniego do twojego radia.
A apropo oczów jak ładne są to lepiej ich nie drażnić;););)
Hahahaha no Proszę Pana .... To nie portal na taki podryw :) dziękuję. ;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
jak przestawisz kierowajke to w 1 kolejnosci sprawdz czy masz w jedna i druga strone tyle samo skretu bo ciołek przestawil gdyz bez powodu tego nie zrobił a najlepiej to ustaw na znak i jedz na geometrie i bedzie tak jak ma być.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Z tą kierownica to prawdopodobnie czeka cię kalibracja kata skretu

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Auto z ESP? Bo po takim zabiegu może być problem. Kleme śmiało możesz zrzucić Nic się nie stanie

czapa71

Uczestnik
Punktów
1
Najlepiej jedź na stacje kontroli technicznej i poproś o ustawienie kierownicy na prosto zbieżnością.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Hahahaha no Proszę Pana .... To nie portal na taki podryw :) dziękuję. ;)

Jaki Pan!dziewczyno;) vicia jestem

Musicie przyznać chłopaki ze zdjecie z avatara założyciela tematu zabójczo piekne;)co do oczu az bylo by grzechem drażnić.:)

Chyba ze to ..... powtorka z rozrywki tak jak bylo z rozrusznikiem i tez w pegodzie:/ czyzby Ona to jest on?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Tera spojrzałem na Avatar. Zapraszam na podpięcie wtyczki

czarna00260

Początkujący
Punktów
0
Hahaha Ona to On ... nie tym razem Panowie. Jestem kobiet. Która lubi pogrzebać w aucie :) posłucham się was najpierw pojadę zrobić zbieznosc i geometrie kol.zobaczymy co będzie. ;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Nie, najpierw sprawdź czy kierownica ustawiona jest na znak,jak nie to ustaw a potem jedz na stację.

czapa71

Uczestnik
Punktów
1
Masz pewność że ktoś wcześniej demontował kierę. Może grzebał przy zawieszeniu lub układzie kierowniczym i teraz kiera nie jest na prosto.

czarna00260

Początkujący
Punktów
0
Masz pewność że ktoś wcześniej demontował kierę. Może grzebał przy zawieszeniu lub układzie kierowniczym i teraz kiera nie jest na prosto.
Tak widać że kierownica była sciagana

A właśnie chłopy wy moje :D a powiedzcie mi jak to jest z tym rozrządem na łańcuchu? Wymienić? Czy nie wymienić? I waszym zdaniem opony wielosezonwe? Kicz? Czy warte uwagi?

czapa71

Uczestnik
Punktów
1
Jeśli była demontowana to trzeba ustawić na swoje miejsce.
Łańcuch teoretycznie powinien wytrzymać tyle co silnik, więc jeżeli go nie słychać to się nie wymienia.
Opony wielosezonowe jak najbardziej - markowe.
A propos masz w peugeocie rozrząd na łańcuchu ?

Do góry Bottom