• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Komputer diagnostyczny do 7000zł

BartKaz99

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wadowice
Witam, jest to mój pierwszy post, z góry przepraszam za błędy. Mianowicie zaczynam zabawę z mechanika, poszukuje jakiegoś testera, cena jaką mogę przeznaczyć to około 7000zł, co warto brać pod uwagę ?

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Jak napiszesz jeszcze co chcesz robić tym testerem i w jakich autach to mogę coś doradzić

BartKaz99

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wadowice
Ogólnie to VAG grupa ,także opel mnie interesuje a najważniejsze Vivaro/Astra bo w rodzinie jest firma i mam sie tym zajmować. Fajnie gdyby ktoś polecił sprzęt tego typu https://www.olx.pl/oferta/tester-di...6-elite-polski-CID619-IDAejXa.html#992cbc3fb4 czy jest to warte? Czy lepiej kupić coś innego ? Myślałem właśnie kupić tego x-toola i dokupić sprzęt tego typu żeby się wspomóc różnymi schematami https://www.olx.pl/oferta/swietny-z...tester-laptop-dla-mechanika-CID5-IDBehUD.html. Co byście poradzili czy moje myślenie jest dobre, czy nie ma sensu płacić po 6tyś za komputer ?

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
To ostatnie to podróba, odpuść temat jak chcesz mieć legal. Co do xtool to się nie wypowiem, miałem kiedyś (znaczy się dalej mam) tester chińskiej firmy i przez parę lat było ok, teraz firma praktycznie nie istnieje, więc nie ma aktualizacji, a też kosztował ok 6 tysi. Teraz zbiera kurz i robi stare sprintery. Także mnie na żaden autel, xtool czy inne tego typu testery z serwerami w Chinach nikt nie namówi.

Do tego co chcesz robić to kup gutman, texa, Wurth. Dwa ostatnie mają w sobie podstawową autodatę, więc jakieś tam rozrzady itd. sprawdzisz. Texa ma jeszcze ten plus, że ogarnia passthru, dla mnie to np. było ważne, nie wiem jak dla Ciebie, ale z drugiej strony gutman troszkę więcej ogarnia.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
W tej kwocie wyrwiesz op coma i vcds w oryginale.

jagoor

SuperMechanior
Punktów
53
Miasto
Olkusz
Do dzisiaj w WURT jest promocja za komplet z roczną autodatą jest 7000
Moim zdaniem jak nic nie masz to fajna opcja jako baza

Do góry Bottom