• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kontrolka airbag

Adrian-1995

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Chorzów
Witam,
Świeci mi się kontrolka airbag(czerwona) na zapłonie na chwilę gaśnie po czym znowu się zapala i już zostaje. Kontrolka zaczęła mi świecić po wymianie czujnika położenia wału(na warsztacie) zostawiłem u mechanika samochód i stwierdzil że się gdzieś tam rozłączyło odebrałem samochód i było ok. Teraz po okolo miesiącu kontrolka znowu się zaświeciła. Proszę o rady co zrobić krok po kroku bo nie chcę znowu jechać do mechanika. Samochód to opel astra g 98r

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Bez względu na to czy coś jest uszkodzone czy nie, bez komputera i tak kontrolka nie zgaśnie. Chcąc nie chcąc, wizyta w warsztacie jest obowiązkowa.

Adrian-1995

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Chorzów
Mechanik był wyższy. Podejrzewam że odłączyla w kierownicy. Czy trzeba zdejmować kierownice czy można jakoś tam dojść bez zdejmowania żeby zobaczyć ?

slawek2007.28

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
429
Miasto
Okolice Ostrołęki
Był wyższy. Chodziło o przesówanie fotela. Zdjagnozuj system będziesz wiedział z czego jest błąd, i wtedy usuniesz przyczynę powstania błędu. Skasujesz go i będzie ok.

Skrzekuu

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Sosnowiec
W opelkach jest problem z przewodami pod siedzeniami gdy się nimi przesuwa przód tył coś tam nie łączy u mnie problem znikł gdy zrobiłem połączenie na stałe kostka out i zlutowane
Żeby dobrze zlokalizować problem tylko na kompa i program powie gdzie jest problem dokładnie fotel kierownica czy czujnik w drzwiach :)

Do góry Bottom