• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto na czym pracuje (?)

sepiolo2

Początkujący
Punktów
1
na początek wystarczy na francuzach na tym nie poszalejesz z Oplem z przed 2000 też nic nie podziałasz poszukaj przejściówek na KKl a zainwestuj w laptopa do włoskich FiatEcuScan masz tam Lancię Fiata i Alfę do niemca wystarczy Ci to co masz

D

dekster

Witam!
Ja pracuję na IDS-74.04A, i na VAG CAN PROFESSIONAL. Jestem jak na razie zadowolony.

Jareklem

Nowy
Punktów
0
Witam.
To i może ja się pochwale.
Mam Launch Diagun. Moim zdaniem za taką kasę jest genialny.
Bez języka angielskiego lipa, coś tam idzie ale kiepsko.
Wiadomo,że sprzęt uniwersalny nie zrobi wszystkiego ale,daje rade.
Jako jedyny sprzęt w okolicy zrobił Protona,Dodge Viper, Lancera Evo (napędy sayc ayc itp) i kilka innych aut pozytywnie zaskoczył
Kiepsko robi stare auta
-opel poniżej 94 w ogóle nie robi ale mam opelscanner akurat do starszych jest ok. Nowe robi dobrze
-renault starych nie robi, nie ma w komplecie wtyczki i nie ma co kombinować bo nie ruszy. Nowe robi spoko (wentyle i inne bajery)
-citroen, peugeot to samo nie ma wtyczki dużej i nie pójdzie. Ostatnio robiłem c4 picasso i np hamulca elektrycznego nie widzi-kupiłem lexia i jest bomba. Totalnie wszystko w peugeot i citroen za kilka zł. Jeszcze się uczę.
A- w renault nie kasuje service, no chyba że jeszcze nie wiem ale wątpię. Ssanyong Musso nie robi, ale tego podobno nie robi nic tylko jakiś ich oryginał.
Diagun miło zaskakuje możliwością czyszczenia crash w kilku autach i uwaga wyłączaniem dpf fap
Chyba tyle ode mnie.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Do Renault mam clipa a uniwersalny to autocom

Witgall

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Chcę kupić CDIF2, ale jeszcze nie jestem przekonane nie wiem czy miał by być z oscyloskopem czy bez.Może ktoś przcuje na CDIF2 to proszę o opinie co jest wart., jeśli chodzi o diagnostykę wszystkich marek.Do francuzów mam clipa i lexie, są o.k

konrad37e

Początkujący
Punktów
2
Mój główny komp to KTS550 i daje sobie rade z większością samochodów:)

elozord

Początkujący
Punktów
0
Jaki sprzęt będzie najlepszy do japońców?

elozord

Początkujący
Punktów
0
Głównie Honda ale miło jak by obsługiwało jeszcze jakieś nissany, mitasubiszi, subaru itp :)

lamzi

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Brzezie / Bełchatów
Ja aktualnie pracuję na Delphi DS150 i jestem zadowolony. Całkiem nieźle radzi sobie z fordem i mazdą. Nie mówiąc już o europejskich. Szukam czegoś do nissana bo to jest bolączka tego fejsu. Poradzi ktoś coś ciekawego ?

P

PogotowieSamochodoweUK

Przekonalem sie i porzucilem dedykowane kable, Snap ON jest jak ninja, robi wejscie smoka w kadej padaczce, nawet mialem okazje scanie i maseratti podlaczac-ma wade, co mi spadnie to na servis jest slany bo sie dziadowi ekran zrusza i ginie wszystko, ale do moich ''dziubaskow'' uzywam tylko i wylacznie VCDS na Hex+Can+usb bo tam mozna od logow po programowanie i bledy robic no i VAG-tacho.

Ja aktualnie pracuję na Delphi DS150 i jestem zadowolony. Całkiem nieźle radzi sobie z fordem i mazdą. Nie mówiąc już o europejskich. Szukam czegoś do nissana bo to jest bolączka tego fejsu. Poradzi ktoś coś ciekawego ?
Na nissana dobry jest maxi scann, uniwersalne badziewie za 30F na jebaju.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Tam odświeżam, bo info dla mechaników się przyda: jaki program do jakich modeli? Pozdrawiam

Cinekhh

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Głogów
A co sądzicie o AUTOCOM rzekomo radzi sobie ze wszystkim. Dużą zaletą jest jego cena zalewdie 700zł na allegro nie potrzebuje aktualizacji i nie blokuje programu po roku. Wiem, że wyszło dużo różnych wersji, niby to china (ale co teraz nie jest robione w chinach??) Pracował ktoś na tym? Czy rozwala starsze auta i te po 2000r.? Może jest warte swoich pieniędzy? Lexia też kosztowała prawie 900zł ja wtedy wyrwałem ją za 500zł i radzi sobie sobie z Francuzami Peugeot i Citroen.

GregorLen

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Małopolska
Teraz Lexia kosztuje na Allegro około 420 zł. Przymierzam się do kupienia CDIF/2 wersja III z oscyloskopem. Ma ktoś ten sprzęt ?

P

PogotowieSamochodoweUK

Uzywal ktos snap on ethos mt5200? Potrzebuje odpowiedzi i opisu w ciagu nie dalej niz 19h. No jak pozniej to tez sie nic nie stanie bo upoluje sie takiego. Obecnie mam dobra oferte za 250F jak nowka z gwarancja i nie chce zeby zniknol jesli jest wart tyle na ile okresla go sprzedawca zamykajacy warsztat po spaleniu.
To jakies 5 modeli wyzej od mojego snap ona wiec moze byc kozaczek.

kaziokan1234

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Biała Podlaska
Ja mam do obsługi cdif 2. Od znajomego biorę wowa cdif nie daje rady, miałem do francuzów kiedyś Clipa, ale najlepiej mi się pracowało na ktsie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Z tego co mi wiadomo to te snap-on-y mają takie różne przystawki (układziki scalone) które się wkłada w zależności od auta które chce sie diagnozować, myślę że jeśli masz do tego urządzenia wszystkie potrzebne ci przystawki do aut które chcesz diagnozowac i masz w nim dużo przydatnych funkcji oprócz odczytu kodów usterek to weź go.

Do góry Bottom