• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto na czym pracuje (?)

rafal.

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Irlandia Polnocna
Panowie wszedzie jest wiedza potrzebna, obojetnie w jakiej dziedzinie ale zeby ja zdobywac potrzeba czasu a od czegos trzeba zaczac.Ja tez jestem cienki z diagnostyki i sie do tego przyznaje,nie wypisuje bzdur na forach jaki to ze mnie fachowiec.Na poczatek kupilem sobie autocoma i sie ucze,co jakis czas cos nowego zawsze podlapie.Gdy bede mial mozliwosc pujscia na kurs dla diagnostow to na pewno skozystam.Kazdy fachowiec ktory zaczynal np.diagnostyke nie mial od razu wielkiej wiedzy od czegos trzeba bylo zaczac.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Witam wszystkich forumowiczow-klubowiczow :)
Nie chce zakladac nowego tematu bo nie bede zasmiecał... Chce kupic jakis tester diagnostyczny kasowanie bledow, programowanie kluczyków i kart (Renault), czujniki kół itp. kodowanie wtryskiwaczy... Oczywiscie skanowanie poszczegolnych modułów np w VW, Audi czy BMW Mercedes... Czy tymi sprzetami mozna aktualizaowac oprogramowania w nawigacjach samochodowych? Zastanawiam sie co kupic. Czy kupic Autocoma, Texe czy Autobossa? Czy Autocom to w pelni legalny sprzet z aktualizacjami i legalnym oficjalnym oprogramowaniem? Wiem ze roznica ceny miedzy TexaAutoboss a Autocomem jest bardzo duza ale czy warta?
Różnice niewielkie jak wszystko jest w ori. W tym przypadku tylko texy nie podrabiaja i min ja na nia postawilem zeby nie miec swiadomosci ze ktos obok robi tym samym na piracie...

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
texa dość mocno sie rozwija w stosunku do innych no i nie wymaga wykupywania co rocznego abonamentu,mam już drugi fejs texy,pierwszy to był navigator później przeszedłem na txt z czystym sumieniem mogę polecić warto.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
texa dość mocno sie rozwija w stosunku do innych no i nie wymaga wykupywania co rocznego abonamentu,mam już drugi fejs texy,pierwszy to był navigator później przeszedłem na txt z czystym sumieniem mogę polecić warto.
kilka razy złapałem go na błędzie ale to szczegóły , od wersji chyba v51 CAR jest zaaplikowany wschodni soft z Carmana , hyunday i kia na poziomie serwisowym:) generalnie wschód bardzo się poprawił , na tę chwilę to chyba najlepszy tester do kitajców ...
Carman jek wiadomo robi serwisówki do Korei i super wymiata w w azji ...

P

PogotowieSamochodoweUK

No jak texy nie podrabiaja ? A na ebay nie widzieliscie? Niecale 200F kosztuje ;)

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
Ja mam V30 i sobie chwale, choc teraz bym kupil tą nowsza wersje. Nigdy nie miałem problemu ze jakies auto nie poszlo, lepiej gorzej ale polaczyło.
Jednym slowem za tą kase naprawde watro bo sporo robi jak dla mnie. Szczegulnie ze urzadzenie z kablem w łape i podłanczam bez laptopów, multiplexerów i bajerów :)

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Ja pracuję na :
1. Tester PT-01 silniki IVECO
2. Inerfejs WABCO (MTS, ATC, EBS, ECAS)
3. Interfejs WEBASTO (centralne ogrzewanie)
4. Intrfejs VOITH (skrzynie biegów)
5. MAN-CATS I i II (serwisowy do MAN)
6. Interfejs MONITOR (silniki TEDOM MOTORY)
7. VCDS (grupa VAG)
8. Tester REFLEKS 4130
9. Maxi ECU

maxbu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
5
ja mam KTS 540 niezły tylko troche drogi abonament ale za to 4 aktualizacje w roku. no i jeszcze mam snap-on vantage pro do badania komponentów dobry sprzęt ale też nie najtańszy ale sie opłaca

rado084

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Ostrołęka
Panowie co kupic do 10 tys? Czesto naprawiam francuzy i vagi. Czy autoboss v30 elite jest wart tych pieniedzy? Troche pracowalem na vagu i ddt2000 ale czas kupic cos w pelni legal co by nikt sie nie przyczepil...

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Kolego a jak z kitajcami z texa? Mam accorda z 2003 r i texa np nie ogarnia tego auta... Jest na texe abonament? Jak z funkcjonalnoscia texy w porownaniu do autobossa?
jak auto do 2003 to faktycznie słabo z hondą ale po 03 to już sporo robi ... od wersji 51 masz zaadoptowanego praktycznie całego carmana
(nextech) do azji a co za tym idzie korea na poziomie serwisowym ... ja mam jeszcze v47 a obecna to v53... w starych autach niewiele się zmienia po aktualizacjach , ale kto by przykładał się do aut które zaraz zjadą ... Na innym forum na którym jestem , bardziej "rasowym" pod względem elektroniki autoboss ma słabą opinię ...
głównymi powodami dla których wybrałem texe na pierwszy ogień jest wszechstronność ,bike, agri, truck... , możliwości no i to że sąsiad nie będzie miał tego samego co ja z alledrogo za 1000zł :) texy nie sklonowano ...
warto zapoznać się jeszcze z testerami magneti , jest to praktycznie texa ale w innej oprawie i warto porównać ...
do niczego nie namawiam ...

rado084

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Ostrołęka
O to chodzi ze sąsiad za "płotem" ma właśnie Texe TXT. kupił dwa lata temu nówkę za 10 tysi :/

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
chłopaki weźcie coś na test i dopiero potem ostateczna decyzja:)

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Mam CDIF/2 kilka lat i jestem zadowolony. W ubiegłym roku po podłączeniu CDIFa do samochodu w diagnoskopie zgasły wszystkie lampki i przestał działać. Próbowałem uruchomić go kilka razy i nie dawał oznak życia. Zadzwoniłem do producenta i opowiedziałem co się stało. Poproszono mnie o podłączenie CDIFa do komputera i do innego samochodu i o podanie numeru CDIFa. Po podaniu numeru Pan poinformował mnie, że nie mam opłaconego abonamentu, ale bym trochę poczekał, że spróbuje się połączyć z diagnoskopem. Po chwili CDIF się uruchomił i działa do dziś. Wcześniej dzwoniłem z pytaniami i również zawsze byłem bardzo miło obsłużony. Posiadać w warsztacie legalny diagnoskop z dowolnością opłacania abonamentu to duży komfort psychiczny :)
Pozdrawiam.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Witam
no to jest nas dwóch, kupilem ok 10 lat temu i nie zawiół nigdy - technicznie co do zawartosci to róznie ale to krajowa mysl techniczna i swoich trzeba popierac pozdrawiam

Bulek13

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Witam koledzy ma ktoś może Launch x431 master . Mam go dopiero tydzień , wcześniej nie miałem nic. może wie ktoś jak tym śmigać .

Do góry Bottom